Pípání pípáku na mém PC s deskou M7VIT

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
machrfilip

Pípání pípáku na mém PC s deskou M7VIT

#1 Příspěvek od machrfilip »

Prosím Vás, o radu.
Mám PC s deskou M7VIT Pro a při zapnutí start tlačítka na PC nedojde ke spuštění systému Windows. Dojde k testu CD mechanik a potom se rozpípá pípák asi 1,6s píp a pak 4,8s ticho. PC jde pomocí tlačítka restartovat, ale nejde vypnout. Stále se to opakuje. Monitor nedostává žádný signál. Poradí mi někdo kde seženu pípací kód?
Stribrnak

#2 Příspěvek od Stribrnak »

pivo

......

#3 Příspěvek od pivo »

Zkus "resetnout" bios,jestli nenajdes svitch tak vyndej baterku a proklemuj kotakty aby se vybily kondiky.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Mourek »

Zkusil bych nejprve z toho vytáhnout přídavný karty pokud tam něco máš, paměti a usadit je znova. Pokud máš víc karet dej tam jenom grafiku, pokud víc pamětí zkoušej je po jedný. Kó pípaku bývají v příručce k MB.jinak by mohly být na webu výrobce. Dost často to dělá povylezlá deska nebo paměť
Raptor181
Moderátor

#5 Příspěvek od Raptor181 »

Podla mna bude KO RAMka. Skus ju vytiahnut a znova zasunut. Bacha na zapnuty PC. Treba aj vypnut z elektriky. A pozor na staticku elektriku.
Čo neubrzdíš, to neukecáš..:pc:
:aplause::)
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
machrfilip

#6 Příspěvek od machrfilip »

Díky Vaší pomoci, mé PC už máká.
Problém pípání pípaku při startu (1,6s píp a 4,8s ticho a pořád dokola)
byl odstraňen po vytažení a opětovném zasunutí paměti RAM (VM 256MB PC 333) z konektoru desky M7VIT Pro s BIOSEM Phoenix D686 AWARD. Návštívil jsem stránky, které jste mě poradili a při hledání píp kódu (test POST, Post Beep Codes) jsem na internetu našel ještě stránky: www. bioscentral.com, kde bývá také přehled významů těchto kódů.
Všem vám moc děkuji.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mourek »

snad to bude dobrý , ale radši skládej do prasátka. Kdyby se to opakovalo třeba třikrát týdně tak je to k vzteku.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“