jezevec píše:jonapot píše:KILLROY, Kokun, (karby). A preco tu opravujete zadarmo ?
Protože je servis neživí...
Omyl jezevče - viz můj profil (i když dnes už jen částečně!)
Také já jsem tu ledacos "pochytil", tak proč nedat radu někomu jinému!?
Moderátor: Moderátoři
jezevec píše:jonapot píše:KILLROY, Kokun, (karby). A preco tu opravujete zadarmo ?
Protože je servis neživí...
HONZA-57 píše:Zdravím pánové.
....Kdybych věděl,že tu je tolikzášti tak bych ani nepsal.
I tak všem děkuji.
TomasX píše:HONZA-57 píše:Zdravím pánové.
....Kdybych věděl,že tu je tolikzášti tak bych ani nepsal.
I tak všem děkuji.
To není zášť, to je tržní hospodářství.![]()
Zkus si u vás dojít do obchodu, ať ti dají zadarmo chleba a máslo.
Můžeš na ně zkusit tu tvoji písničku " O zášti".
anynymní píše:Koukám, že se tu zase řeší něco úplně jiného než vlastní opravy TV. Neúměrně vysoké ceny oprav jsou pro servisy opravdu likvidační. Ale bohužel není divu. Za obdobnou opravu tohoto typu TV (LCE CK 3366), kdy to tedy majitel nechal dojít až k odchodu spínacího tranzistoru RKS, jsou schopni si bez ostychu naúčtovat 1 200,- Kč. K tomu ještě předem nevratná záloha za manipulaci a diagnózu 250,- Kč, že to vůbec převezmou a otevřou. Tedy celkem 1 450,- Kč. A to je dnes bohužel cena nového obdobného televizoru nebo mnohdy dokonce i vyšší. No a skutečná cena? Součástky 120,- Kč, ať nežeru. A práce? Jako amatér to dokážu vyměnit se zcela hloupou trafopáječkou a odsávačkou cínu za 20 minut, s vyčištěním a montáží a demontáží krytu za 30 minut, takže tak 140,- Kč. U takto profláklé závady nemusím snad ani nic hledat a nic moc měřit, kromě snad pár napětí, které změřím tím nejobyčejnějším multimetrem za pár korun. Myslím si, že cena opravy této závady v tomto typu TV by se měla pohybovat na úrovni 600 – 650,- Kč se ziskem servisu cca 400,- Kč a ne 1 200,- Kč, který by chtěli. Pokud zákazník ví, že TV má ještě vcelku dobrou obrazovku (což bohužel u úzkohrdlých obrazovek ORION instalovaných do některých TV tohoto typu nebývá), je pro něj tato cena přijatelná a rozhodně nebude přemýšlet o koupi nového TV a dá servisu vydělat. Ale to servisům ve snaze vydělat co nejvíce nedojde. Jiná situace je samozřejmě v případě, kdy je nutná náročná diagnóza závady, ale to se pak vesměs jedná o TV jiné třídy než tato hloupá přenoska.
No a k věci, oprava se podařila?
Anonym píše:Možná jsem 🤐, ale nemám rád, když servisy (a to nejen televizní) dělají z lidí blbce a hřeší na jejich nevědomosti. Dále si myslím, že uživatelé typu HONZA-57, který toto vlákno založil, jistě nebude konkurovat některému z vašich servisů - s prominutím již podle způsobu položení dotazu je vidět, že je laik a že chce TV zprovoznit jenom pro radost nebo pro svoji potřebu a že tím rozhodně nikterak na váš úkor nezbohatne . Takže se mi nelíbí přístup některých zde zúčastněných, kteří nechtějí jinému poradit, aby náhodou nepřišli o nějaký ten bakšiš. Na druhou stranu je mi ale jasné, že si ceníte svých zkušeností, ke kterým vede někdy velmi zdlouhavá cesta. Nicméně jsem přesvědčený, že takový ten typ "opraváře", který něco opraví jen díky tomu, že mu tady někdo poradí vyměnit to a to stejně nemá moc šancí a nepředstavuje žádné ohrožení kvalifikovaných a zkušených servismanů. Tolik jenom na vysvětlenou a už mě nebijte.
Anonym píše:Možná jsem 🤐, ale nemám rád, když servisy (a to nejen televizní) dělají z lidí blbce a hřeší na jejich nevědomosti. Dále si myslím, že uživatelé typu HONZA-57, který toto vlákno založil, jistě nebude konkurovat některému z vašich servisů - s prominutím již podle způsobu položení dotazu je vidět, že je laik a že chce TV zprovoznit jenom pro radost nebo pro svoji potřebu a že tím rozhodně nikterak na váš úkor nezbohatne . Takže se mi nelíbí přístup některých zde zúčastněných, kteří nechtějí jinému poradit, aby náhodou nepřišli o nějaký ten bakšiš. Na druhou stranu je mi ale jasné, že si ceníte svých zkušeností, ke kterým vede někdy velmi zdlouhavá cesta. Nicméně jsem přesvědčený, že takový ten typ "opraváře", který něco opraví jen díky tomu, že mu tady někdo poradí vyměnit to a to stejně nemá moc šancí a nepředstavuje žádné ohrožení kvalifikovaných a zkušených servismanů. Tolik jenom na vysvětlenou a už mě nebijte.
promise píše:No dovol, ale kdo ti dal právo někoho nazývat 🤐!