kdo poradi s rekorderem SENCOR sdr 1602

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
amidamaruu

kdo poradi s rekorderem SENCOR sdr 1602

#1 Příspěvek od amidamaruu »

Kdo by mne navedl, nebo poskyt schematicky planek videorekorderu Sencor sdr 1602?Jeste jsem se nesetkal se zavadou,ze na zdroji jsou vsechny hodnoty,ale nic se nerozjede.Ani pohotovostni dioda.Muj email je Stanik59@seznam.cz
durkovic
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od durkovic »

s takouto situaciou som sa už u niektorých VCR stretol, napätia sedeli (take tie stale sa opakujuce +4,98 + 11,97 + 23V a i) a video taktiež nechelo ani hodinky rozsvietit, nakoniec toboli známe elektrolyty v sekundarnej časti, zvyčajne malých hodnôť , take nenápadné zašite blízko nejakého IO. ale u videa normende som sa stretol že to nakoniec bolo hybridom STK.

takže by som prešiel a vymenil elyty najskôr v +5V vetve.
amidamaruu

#3 Příspěvek od amidamaruu »

jj ale vsechny hodnoty v sekundaru jsou 5.ka ta drzi jak primrzla
proel64
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od proel64 »

Na schemu zapomen,tu nikde na tento pristroj nezozenes.Musis ist bez schemy-podla logiky,pripadne servis vo firme Fast-fastcr.cz,ti su vyhradny dovozcovia znacky Sencor./na Slovensku FastPlus....
dalik

#5 Příspěvek od dalik »

Projed kondiky v sekundaru ESRmetrem. To ze napeti sedi jeste nic neznamena :-) Tuhle zavadu jsem uz resil u vice dvd, a vzdycky to byly kondiky (napeti sedelo). Kuli tomu jsem si poridil i ten ESRmetr :-)
Líp už bylo.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od pajosek2 »

Já jsem vždy měřil osciloskopem zvlnění na těch elytech.Pozor,ale na odbočky.myslím tím,že se tam může nacházet třeba 12V dvakrát,to jen jako příklad.To,že je jedno vpořádku ještě neznamená,že je vpořádku i to druhé. Senkory jsou vadnými zdroji z důvodu kondů pověstné,tak hodně štěstí.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
amidamaruu

#7 Příspěvek od amidamaruu »

Nastval jsem se a vytahl jsem vsechny elektrolyty.Jsou pomoci avometru asi v poradku.Ale pro jistotu vsechny menim.Nasel jsem trochu prehraty tistak pod elektrolytem,C-45--1000/10v,ktery filtruje D 23ku,na chladici-F40Y2010DN.Je mozne ze by to mohla byt ta zavada?
amidamaruu

#8 Příspěvek od amidamaruu »

tak byl to ten elyt.Chlapi diky za rady
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“