Zesilovač 20kW

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
nxn

Zesilovač 20kW

#1 Příspěvek od nxn »

Zdravim tak jsem si brouzdal netem a chytal inspiraci....a na mnoha stránkách jsem narazil na toto schéma a tak jsem si říkal zda toto schéma je ověřené a nebo zatim funguje pouze na papíře ?To aby ten zesilovač člověk napájel přímo z trafostanice... :D

jo a tady je odkaz :
http://zesilovace.kvalitne.cz/main/main.html
Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
Sendyx

#2 Příspěvek od Sendyx »

No a realizaci jsi někde našel ? :)
Crifodo

#3 Příspěvek od Crifodo »

jaká že je zatěžovací impedance toho díla? :roll:
bu2520

#4 Příspěvek od bu2520 »

jestli jsem špatně nečetl tak 4 ohmy , kdyby t obyl ideální zesilovač tak mi to furt těch 20KW nějak nevychází navác tuhle konstrukci používají QSCčka apod a já z ní nejsem moc odvařený , ale t oje spíš o konstrukci a použitých součástkách
Crifodo

#5 Příspěvek od Crifodo »

taky mi to nějak nevychází.
K čemu je 20 kW, i když vysněných, na 4 Ohmech? to povedou k jednotlivým repro kolejnice? :roll:
Sendyx

#6 Příspěvek od Sendyx »

No řekl bych, že se to QSC téměř nepodobá :roll: . Quilter má přece základní patent na to, že jsou kolektory konců propojeny a spojeny s GND, což revolučně zlepšuje využití křemíku.
nxn

#7 Příspěvek od nxn »

Jakej je váš názor na tento zes ohledně funkčnosti ?
Poslední slova před smrtí: 'nebojte to je nulák'....Praskla žárovka:'vyměň všechny elity'
bu2520

#8 Příspěvek od bu2520 »

Sendyx píše:No řekl bych, že se to QSC téměř nepodobá :roll: . Quilter má přece základní patent na to, že jsou kolektory konců propojeny a spojeny s GND, což revolučně zlepšuje využití křemíku.

no já tam hlavně vidím ty fety připínající ve špičkách vyšší napětí, tohle zapojení jsem moc nestudoval , ale jestli je to shit jak u qsc že je lineární připojování, tak je to prasečina nejvyššího řádu
oscilos

#9 Příspěvek od oscilos »

Spíš bych se zeptal Kčemu je dobrý 20KW zesilovač?
nxn

#10 Příspěvek od nxn »

Dá se stim hudebně svářet... :D
Sendyx

#11 Příspěvek od Sendyx »

bu2520 píše:no já tam hlavně vidím ty fety připínající ve špičkách vyšší napětí, tohle zapojení jsem moc nestudoval , ale jestli je to shit jak u qsc že je lineární připojování, tak je to prasečina nejvyššího řádu

Jaké lineární připojování ? QSC je shit ? Největší výrobce profesionálních PA zesilovačů ? Pokud produkuje shit, tak už měl dávno zkrachovat, nebo ho měl někdo dávno převálcovat, ne ?
Sendyx

#12 Příspěvek od Sendyx »

oscilos píše:Spíš bych se zeptal Kčemu je dobrý 20KW zesilovač?

Přece třeba k tomu, abych k němu mohl připojit 4 bedny s dovoleným příkonem kolem 5kW/ks. Nebo 8 beden s příkonem 2.5kW. Ne každý používá PMPO kilowatty :roll: .

Ovšem bavíme se o skutečném 20kW zesilovači, kterých zas tak moc není, běžně se páchá pár kW/kanál, 9 či 15 je už dost nevýhodný extrém.
bu2520

#13 Příspěvek od bu2520 »

Sendyx píše:
bu2520 píše:no já tam hlavně vidím ty fety připínající ve špičkách vyšší napětí, tohle zapojení jsem moc nestudoval , ale jestli je to shit jak u qsc že je lineární připojování, tak je to prasečina nejvyššího řádu

Jaké lineární připojování ? QSC je shit ? Největší výrobce profesionálních PA zesilovačů ? Pokud produkuje shit, tak už měl dávno zkrachovat, nebo ho měl někdo dávno převálcovat, ne ?

no nevím jestli jsi měl nějaký na stole, ale mě jich pár proběhlo a u těch vyšších výkonů jsou tam fety IRFZ44 které při špičkách připínají na konce k 56V , 110V schválně se podívej kolik mají ty fety D-S a to připínáví není skokem se zpožděním , ale postupné lineární podle toho jak stoupá úroveň audiosignálu , tak se může stát, že při sinusovém buzení se fet jen přiotevře a topí jako blázen a co chlazení jeden tranzistor vedle druhého na slabém profilu, kde to dohání dva ventilátory . To že je QSC jednooký mezi slepými král to nepopírám má i podařenější kousky, kde tohle zapojení není a pak fungují slušně , ale chválit konstruktéra za tohle nemůžu .
Sendyx

#14 Příspěvek od Sendyx »

Nevím v kterých modelech, ale většinou co mi prošlo rukama, a teda moc jich nebylo, je to čisté H, čili se to spíná natvrdo, podobně jako u RAM BUX atd. Vzhledem k tomu, kolik těch QSC běhá v dost drastických podmínkách a jak málo se kazí, tak bych neřekl, že je s nima problém.

Ty polovodiče jsou taky vybírané, však na jejich stránkách je k tomu informace a není vhodné to zkoušet zalepit dílem z volného trhu :D .
vrky

#15 Příspěvek od vrky »

20kW to už je jako frekvenční měnič.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“