Elektrický přívod k televizi
Moderátor: Moderátoři
Elektrický přívod k televizi
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
Od vypinaca by to bola este vacsia prasacina. Akurat vo vypinacoch byva len faza, takze to tak asi nemas.
V zásuvke musí mať značené vodiče N, L. Ak nemáš zapojený zemniaci kolík, tak môžeš použiť iba spotrebiče s dvojitou izoláciou, tzn. všetky domáce spotrebiče.
Môžem hovoriť do vedenia!
ViPali píše:Ak hovoríš pravdu a dvojlínka je pripojená svorkami k elektrickému vedeniu v stene, tak sa nejedná o predlžovačku (pohyblivý prívod) ale o pevný prívod, čo je prípustné.
V zásuvke musí mať značené vodiče N, L. Ak nemáš zapojený zemniaci kolík, tak môžeš použiť iba spotrebiče s dvojitou izoláciou, tzn. všetky domáce spotrebiče.
A je to vůbec možné aby to šlo z toho vypínače ?
rnbw píše :
Od vypinaca by to bola este vacsia prasacina. Akurat vo vypinacoch byva len faza, takze to tak asi nemas.
Z vypínače by to šlo, pokud by jsi vyjmul žárovku a spojil v objímce ty drátky, pak vyndal vypínač a na ty vývody zapojil prodluž. kabel, to by jsi tam dostal 230V
Jinak by jsi to mohl mít zapojené v té krabici u vypínače, tam je fáze i nulák.
Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána.Viz PRAVIDLA, odst.14b)
Hill
1) Ta prodlužka z dvojlinky je vedena z normální zásuvky do televize.
2) Z toho zastavěného vypínače je svorkami napojena dvojlinka, která vede do vypínače, který mám přišroubovaný na nábytku, tak abych se k němu dostal a mohl rozsvítit druhý lustr v obýváku.
To jsem si naběhl. Teď mně sprdnete, že musím vyměnit oboje kábly a že nemůže být vypínač přišroubovaný na dřevě.