Manuální přepínač LNB
Moderátor: Moderátoři
Manuální přepínač LNB
Přepínač jsem si kdysi dělal sám /otočný/v hliníkové krabičce ale nebyl jsem s ním vůbec spojonen jelikož vykazoval na určitých frekvencích značný útlum ,s tímto vyobrazeným firemním přepínačem jsem naopak velmi spokojen,útlum v celém pásmu jsem prakticky oproti přímému spojení nezpozoroval.
Problém je že se tyto přepínače již nikde nedají sehnat /vzhledem k dnešnímu standartu DiSeg/ ale chci manuálně rozbočit dle potřeby signál z jednoho single LNB na bud jeden nebo druhý pokoj kde přijímám satelitní signál.V daném mém případě se totiž nedá použít DiSeg protože používám v jednom pokuji PH 6010 satelitní receiver který nemá DiSeg a druhý DM 7000 který ho má .Ano přepínacím napětím 0-12 V by to šlo ale je to těžkopádnější než sáhnout sem tam někdy za záclonu a cvaknout rukou,musel bych to pod napětím od někud řídit a tahat separátně kabel a ph 6010 ani DM 7000 vyvedeno 12 V nemá.
- kevin_mitnick
I ekonomicky to nevyjde nijak dráž - jeden TWIN LNB oproti Single LNB + přepínač (koax. relé) + ta "drátařina"