Subwoofer

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Peter999

Subwoofer

#1 Příspěvek od Peter999 »

Ahoj potreboval by som poradiť či je možné nejakým spôsobom zvýšiť napätie na výstupe z predzosilovača rádia.Mám VDO 139 MP3 z jedným 2 Voltovým výstupom a keď som pripojil zosilovač subwooferu hralo to slabo a skreslene aj keď zisk na zosiku bol na max.Po skúšaní iných autorádii a bední-jednoznačný výsledok-slabý výstup.Je možné zvýšiť nejak jednoducho zisk tohto výstupu už v autorádii,alebo nejakou externou krabičkou,alebo mi zostáva len kúpiť nové autorádio.Nastavenie citlivosti výstupu v menu rádia nie je možné.Ďakujem
Hill
Administrátor

že by?

#2 Příspěvek od Hill »

Nemáš zkrat ve šňůře?
Peter999

#3 Příspěvek od Peter999 »

Nie ,žiaden skrat tam nie je.Včera som to skúšal aj z inými rádiamy ,menil som aj wofre a hralo to o dosť hlasnejšie.Len to moje nič moc.Ď.
rezis

#4 Příspěvek od rezis »

Zdravim vystup 2V je dost silny. Neni nekde v nastaveni radia vypnut? U hodne radii je vystup ovladan s hlasitosti zadnich repro. Jinak se na osciloskopu kouknou co z toho leze.
Internet - metla lidstva
Peter999

#5 Příspěvek od Peter999 »

V menu rádia sa s tým výstupom nedá nič robiť.To som pozeral ako prvé.Výstup je variabilný a spriahnutý z ovládaním zadných repro.Hľadám postup ako zvýšiť to napatie-dá sa vymeniť nejaká súčiastka,alebo nastaviť fixne na max.hodnotu?
Hill
Administrátor

bacha na to

#6 Příspěvek od Hill »

a to chceš subwooferu řídit hlasitost zvlášť? Nebylo by lepší, kdyby se měnila současně s celkovou?
Závislost výstupů na nastavené hlasitosti tam není pro nic a za nic.
rezis

#7 Příspěvek od rezis »

A je to fakt vystup jo? No a co vzit si signal z vystupu k repro. Bud ma na to zesilovac primo vstup nebo v dexonu na to prodavali nejaky prizpusobovaci clen. taky by to slo pustit pres delic na vstup toho zesilovace ale nikdy nesmis spojit draty od radia k zemi (napr. v cinch na vstupu toho zesu) :!: na subwoofer nizzsi kvalita vadit nebude
Internet - metla lidstva
Peter999

#8 Příspěvek od Peter999 »

No mne je jasné,že variabilný výstup spriahnutý zo zadnými repro má svoj význam.Ide mi o to ,že štandartná úroveň výstupu z predzosilovača je od asi tak v rozpetí 0,1 do 2 V.A ja hľadám fintu ako posunúť hornú hranicu na povedzme 3-4 V.Pripojenie cez vysokoúrovňové vstupy na zosilovači je ,ale je to na úkor kvality a nechávam si to ako poslednú alternatívu.Zosilovač má inak výkon v mostíku asi tak 150W a repro je 30cm.citlivosť 91 db.Ozvučnica uzavretá 30l.
vw181

#9 Příspěvek od vw181 »

Nemá ten výstup z rádia jen sepnout výkonové napájení zesilovače?
rezis

#10 Příspěvek od rezis »

3-4V to jsi hodne vysoko. To tam spis nebude nic. Na 2V coz je stadndart musi ten zesilovac jet v poho.Pokud tim budes zivit woofer tak kvalita bude stejna sumy to nezahraje. Navic tam bude vyhybka a sum pod 200Hz nebude :wink:
Internet - metla lidstva
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“