Zdravím všechny. Kdysi jsem zakoupil externí osciloskop k PC který se připojuje přes LPT. Nyní po delší době jsem potřeboval trochu měřit a ejhle. Nevlastním už Pc ale jen notebook. Má LPT, ale umožňuje jen režimy ECP a Bi-directional (to netuším co je). Osciloskop požaduje dle výrobce EPP.
Řešil jste to někdo?
Poměrně dobře to vysvětlovali v AR asi 5-8 let nazad . Šlo o paralelní programátor pro Atmely . Jednotlivé protokoly paralelního rozhraní určuje výrobce desky a úrovně bývají u různých výrobců různé . Je tam i popsán test , jak zjistíš , které protokoly jsou u Tebe funkční .
Moja odpoveď nebude dostatočná, ale skús toto :http://www.root.cz/clanky/rozsirene-rezimy-paralelniho-portu-podle-ieee-1284/. Dal som si do Googla aj heslo : standard IEEE 1284. Je tam mnoho stránok v angličtine, ale priviedlo ma to aj na stránku hw.cz , k problematike paral. portu tam spomínajú rôzny softvér. Rozumel som tomu tak, že tento port by sa mohol dokopať k tomu, aby sa správal podľa želania. Nie som v tomto odborník, ber to prosím tak.
Tak nic se nepodařilo. Dokonce jsem mu dal PCMCI kartu která má přímo tento režim a nic. Problém je asi že ta karta si ho volí automaticky a somotný osciloskop neni plug and play. Ještě jsem to zkoušel na normální PC a tam po zvolení EPP v biosu normálně běží.