SENCOR SCD-5255MR

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
CERT_z_Bx

SENCOR SCD-5255MR

#1 Příspěvek od CERT_z_Bx »

Je mi jasný, že jen si někdo přečte to SENCOR, začne nadávat, ale potřebuji pomoc. S autem jsem koupil dceři i toto slavné autorádio, zázrak všech zázraků. Jenže zázrak funguje nějak divně, i při příjmu silného místního vysílače na VKV (Radio Contact Liberec, či Ropa 2) je vše v pohodě, dokud se auto nerozjede, S míjením různých překážek okolo vozovky občas zmizí silná stanice a objeví se nějaká jiná, z dálky většinou německá, CD si dělá taky co chce, při zimě v autě hraje ,,přiměřeně,, jak pánbůh, ale jakmile se v autě topí, začne ,,skákat,, či vůbec nenačte vlužené CD anebo z celého počtu třeba 13skladeb vidí pouze dvě (na originálním nosiči). Co mě vlastně dohnalo k tomu, napsat sem dotaz, nevíte náhodou někdo ty jejich hlášky ERROR??? Při vsunutí SD karty, či mp3 přehrávače nebo flešky se na chvíli pokusí jej našacovat a poté zobrazí hlášku ERROR 12 . Nejraději bych s ním šlehnul někam na koleje a počkal až pojede rychlík, ale baby na ten krám nedají a tak mě vlastně donutily. :(
Jindra2

#2 Příspěvek od Jindra2 »

Neteče ti do auta? Mohla by to být kondenzující voda v radiu, při zatopení voda zkondenzuje na studeném radiu a mohou se dít věci.
Jindra
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Něco pobného si koupil tchán . V návodu stojí , že když se autoradio přehřeje , tak nejdříve zlobí CD a pak se vypne docela , takže topit jen přiměřeně ! Ale už se ti innostranci naučili a mají to napsáno !
EKKAR

#4 Příspěvek od EKKAR »

Doporučím jedno - "šikovný" servisní zásah, spočívající v odpojení veškeré k provozu potřebné elektroniky a následném "šmrncnutí" o napájecí přívod rádia třeba svářečkou - napětí naprázdno ho spolehlivě pošle do věčných lovišť. Před rodinými příslušnicemi prokleješ servisáka a budeš moci koupit slušnější rádio. Pokud je to tak "odolný" přístroj, že mu vadí vytopené auto a přesto je miláčkem něžnější části rodiny, není jiné cesty. Radu typu "zkusit dovnitř vkládat sáčky s aktivovaným Silikagelem nebo Alumogelem" jsi doufám nečekal...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Quest

#5 Příspěvek od Quest »

Také bych to typoval na vlhkost nebo nějaké jiné nečistoty ve switchi (ve všech, nebo jen v několika) na čelním ovládacím panelu. A nebo vevnitř radia, optika se může orosit, kontakty SD také.
Nenapsal jsi po jak dlouhé době funkčnosti radia se toto začalo projevovat a kde parkuješ?
I drahá značková radia mají ve svých specifikacích mezní klimatické podmínky pro bezporuchový provoz, jestli náhodou tyto nepřekračuješ.
CERT_z_Bx

#6 Příspěvek od CERT_z_Bx »

Zapomněl jsem napsat, že jsem automechanik a elektrikář k tomu a rádio je už opravené :D :D :D , včera ho totiž nejaký 🤐 v Liberci u kauflandu, když mladá odvážela vozík šlohnul. oprava proběhla velice rychle a já ji dokončil tím že jsem ve Viacu na Králáku zakouplil nové, PANASONIC CQC1505N, sice nemá USB, ani SD slot, ale myslím že už bude pokoj. Nechápu jen jak si někdo mohl s takovým křápem pomoci, ale fetům je to asi jedno. Jinak autí parkuje v garáži, nevytápěné, ale po každé jízdě mladá jde a vytře všechny gumové vany na podlaze a vyvětrá v autě. (Si myslí že nevím že kouří :) )
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Vidis, aj zlodeji vedia byt uzitocni :D
Quest

#8 Příspěvek od Quest »

Možná se to radio za čas tady zase objeví. :D :D :D
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“