Ahoj chlapi, díky za reakce. No já měl kdysi, možná bych to našel někde v garáži, takový regenerátor a kondiční dobíjedlo. Bylo to právě to vzpomínané trafo 24V/2W a byla tam jen jedna dioda a celé jsem to měl zalité v zálevací hmotě a nakonci byla zástrčka zalitá s tím dohromady. Čili takový adaptér. Při zapojení to nedalo víc než 100mA, ale pěkně to udržovalo baterku v teplém stavu. Několikrát jsem utrhnul ten kablík s koncovkou do zásuvky pod palubkou...prostě ve spěchu jsem to přehlédl a vyjel

Jo a když už jsem u toho, tak takhle jsem jednou vytáhnul svářeku skoro na ulici. Něco jsem jednou dělal a pak postavil svářečku z druhé strany vedle auta a při couvání jsem zachytil koncovku od svářečky a už šupajdila se mnou na výlet

. Naštěstí jsem ji uviděl při vystoupení z auta, když jsem šel zavřít garáž
Takže vy myslíte jen používat nějaké to šudlátko na udržování baterky

Nebude to málo na pokrytí odběru z té stropní svítilny, už nevím kolik to žere. Jestli by nebylo spíš lepší udělat ten odpojovač, aby světlo nemohlo vybíjet do mrti

Navíc by to bylo automatika a ta pro sklerotiky je nejlepší

Jednou už se mi to stalo, když spolujezdkyně nedovřela dveře, já si toho nevšiml a pak jsem se jen divil. Ta baterka tam musela teď být takhle vybíjená ještě před napadnutím sněhu, pak už jsem nevyjížděl. Ale myslím, že jsem jí tím zkrátil životnost

Pokud to takhle nezapomenu, tak je to v pohodě.