Proud pro podsvícení GLCD

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
SkorpionCZ

Proud pro podsvícení GLCD

#1 Příspěvek od SkorpionCZ »

Ahoj,

používám LGM12864B a v datasheetu je psáno cosi o proudu pro podsvícení max 240 mA. Typ. 170 mA. Jaké bylo překvapení, když spotřeba celého zařízení kde byl podsvícený displej byla někde 85 mA.
Nyní čtu datasheet k MG12864 a je tam psáno opět Im typ. 150mA a max. 230mA. Mohu tedy opět čekat, že bude mít spotřebu nějakých 70mA? Má s tím někdo zkušenost?

Díky za rady.
Split

#2 Příspěvek od Split »

tak mozno v tom zariadeni je to tak nastavene ze ta spotreba naozaj nepresiahne 85mA.
Vsetko co sa da pokazit sa raz pokazi.
SkorpionCZ

#3 Příspěvek od SkorpionCZ »

Ok, takže to je v pohodě. Ale docela by mě zajímalo, proč tedy není uváděna skutečně typická spotřeba? Pokud by to bylo +-10%, tak budiš, ale když je spotřeba o 50% nižší, tak to je divné...
Andrea

#4 Příspěvek od Andrea »

SkorpionCZ píše:Ok, takže to je v pohodě. Ale docela by mě zajímalo, proč tedy není uváděna skutečně typická spotřeba? Pokud by to bylo +-10%, tak budiš, ale když je spotřeba o 50% nižší, tak to je divné...

Spotřeba podsvícení uváděná v datašítu je pro nějaký konkrétní jas displeje, většinou ale zbytečně vysoký. Kolik do podsvícení pustíš, je tvoje věc, když ti bude stačit čtvrtinový jas, než pro jaký je uvedená spotřeba v datašítu, tak ti to bude žrát čtvrtinu. U běžných maticových displejů 2x16 zn. se taky uvádí spotřeba podsvícení 80mA, přitom už při 20mA svítí víc než dostatečně a při 50mA už se na to skoro nedá koukat, jak to oslňuje.
SkorpionCZ

#5 Příspěvek od SkorpionCZ »

Aha, už tomu začínám pomalu rozumět :) Ještě by se mělo udávat, jaká bude spotřeba při napájení podsvícení napětím +5V s vloženým rezistorem 10R. Přijde mi, že takhle je to takové standartní zapojení. Nebo nějakou tabulku jasu v závislosti na proudu. Už jsem našel 12864 GLCD, u kterého mají psáno o maximálním proudu 750 mA. Hodnota pěkná, ale opravdu nic neříkající...
Odpovědět

Zpět na „Poradna“