Nenaběhne obraz Tesla TTVS2111 TM

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kralk

Nenaběhne obraz Tesla TTVS2111 TM

#1 Příspěvek od kralk »

Zdravím všechny měl bych prosbu. Při zapnutí TV Tesla TTVS2111 TM (stáří cca 11 let) se v horní části obrazovky objeví bílý vodorovný pruh cca 1cm tenký (viz obrázek po zapnutí), který se postupně zmenšuje a po cca 10-20 vteřinách je již cca 2mm tenký (viz další obrázek) zbytek obrazovky je černý. Protože nejsem odborník na TV, chci se zeptat kde by mohl být problém (samozřejmě pokud to lze říci z přiloženého popisu a obrázků) a jestli má smysl nést TV do opravny. Díky moc všem za pomoc.
Přílohy
po zapnuti.JPG
(55.49 KiB) Staženo 106 x
po cca 20 sec.JPG
(57.48 KiB) Staženo 127 x
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od jezevec »

Rentabilitu opravy musíš posoudit sám, záleží, v jakém stavu je baňka.
Je to celkem běžná vada.
kralk

#3 Příspěvek od kralk »

a můžu jako laik nějak zjistit v jakém stavu baňka je? Vzhledem ke stáří TV bych pro mě akceptovatelnou opravu viděl do 500Kč, je mi líto jí jen tak zahodit :) i když na léto plánuju koupit LCD...
breta1

#4 Příspěvek od breta1 »

Vada je ve vertikálu , zkontroluj tento IO (nevím jaký je tam typ). Přes vertikální cívky teče stejnosměrný proud, proto ta čára nahoře.
Gazprom

#5 Příspěvek od Gazprom »

kralk píše: pro mě akceptovatelnou opravu viděl do 500Kč, je mi líto jí jen tak zahodit :) i když na léto plánuju koupit LCD...

Tiež by nebol od veci lock, ako vo vlákne s CTV218A
Killroy
Moderátor

#6 Příspěvek od Killroy »

kralk píše:a můžu jako laik nějak zjistit v jakém stavu baňka je? Vzhledem ke stáří TV bych pro mě akceptovatelnou opravu viděl do 500Kč, je mi líto jí jen tak zahodit :) i když na léto plánuju koupit LCD...

Za 500Kč to asi k každém v servise neopraví, ale tak za 700-800Kč by se to dalo (aktivní servisáci prosím nekamenovat!!). Co se týče té baňky, tak tys na to koukal a měl bys vědět jaký byl ten obraz, zda už jsi měl kontrast nadoraz aby to bylo koukatelné a tak podobně. Ono to už asi bude tak nějak na hranici, nicméně myslím, že jako druhá telka by byla ještě dobrá dost. A na to LCDéčko se moc netřes - to abys nebyl za rok po záruce rozčarován..

Killroy
kralk

#7 Příspěvek od kralk »

to Killroy - co se týká barev a jasu tak vše bylo kolem 50%, s tím jsem nikdy problém neměl rozhodně se nedá mluvit o degradaci barev, jasu, kontrastu atd. Proto jsem právě toto téma založil abych se dozvěděl v čem tak je asi problém a kolik by stála případná oprava protože s některými servisy mám velmi špatné zkušenosti...
Killroy
Moderátor

#8 Příspěvek od Killroy »

kralk píše:to Killroy - co se týká barev a jasu tak vše bylo kolem 50%, s tím jsem nikdy problém neměl rozhodně se nedá mluvit o degradaci barev, jasu, kontrastu atd. Proto jsem právě toto téma založil abych se dozvěděl v čem tak je asi problém a kolik by stála případná oprava protože s některými servisy mám velmi špatné zkušenosti...

Tak neváhej a dej to někam opravit, zdaleka ne všichni jsou ti špatní..

Killroy
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“