Co ještě kácí stromy kromě Lídlu?
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
Co ještě kácí stromy kromě Lídlu?
Bylo úplné bezvětří a strom náhle začal padat. Zůstalo pod ním několik zraněných. Moje otázka zní, jak je možné, že strom v centru města uhnije tak, že spadne? Pár měsíců předtím bylo v celém městě mnoho stromů pokáceno, přitom některé byly zdravé. Úplně shnilý strom ale musel spadnout. Chápete to někdo? Já ne, už jen proto, že jsem tam málem zařval taky.
U kamaráda na zahradě dvakrát spadl strom nebo velká metráková větev ne při vichřici, ale nenadále druhý den po dešti, možná to souvisí s proděním kapaliny v buněčné struktuře dřeva. Problém je že dovnitř kmene nikdo nevidí.
Jiný problém je, že v době Lidlové se o stromy průběžně nikdo nestará, aby dávno před uplynutím životnosti dotyčného druhu stromy prořezal a hlavně průběžně obměňoval. Tak se na to zapomene a po průseru se pak plošně vyřeže všechno a už obyčejně nedosází. Z jednoho extrému do druhého.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Na druhou stranu od toho by měl být odpovědný orgán, co to má hlídat. Stromy tady už snad pár let rostou, nezávisle na režimu. A jestli ho někdo před časem napíchl, aby se ho zbavil, tak na to snad přijdou...
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Já jel jednou v městě autem,foukal dost silný vítr,zatáčel jsem o 180°,tak jsem musel jet pomalu ještě to bylo do kopce.Nebyl to strom,ale oblouková lampa veřejného osvětlení.5m přede mnou spadla,dole byla uhnilá.Smůlu měla paní,co šla zrovna kolem,po převozu do nemocnice zemřela.
Nemám zájem o korekci pravopisu.
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Je to zvláštní, každej si říká, jo toho bych si všiml a uhnul. Přece bych to slyšel.. ani náhodou. Naprosto nečekaný
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jsem zvědavý na oficiální závěr.