AV vstup

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Vašek

AV vstup

#1 Příspěvek od Vašek »

Dobrý den mám Televizi OVP CTV 2834 STEREO a nefunguje mě vstup AV 2. Na ovladači přepínat jde: AV 1 ,AV 2,S-VHS. Když video zapojím do scartu AV1 tak to funguje a když ho přehodím do vstupu AV2 a na ovladači přepnu na AV2,tak je jenom modrá obrazovka a nejde to.Do vstupu AV2 mám zapojený počítač a jelikoš tento typ televize nemá audio výstup tak z toho výstupu mám vytažený zvuk do zesilovače a to funguje.Tak se domnívám,že nejde jen přepnout mezi těmito dvěma scart vstupy.Do vstupu S-VHS mám zapojený DVD přehrávač a tento vstup funguje.Prosím o radu kde by mohl být problém.Předem děkuji.Vašek
Quest

#2 Příspěvek od Quest »

Jak tomu zmatenému popisu rozumím, řekl bych, že Ti přepínání AV1 AV2 u TV funguje, ale chybí Ti videosignál na AV2. (kabel, konektor, obrácený typ atd.) Jaký video výstup z PC používáš?
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Habesan »

OVP CTV 281 mělo AV2 a S-Video spárované a v návodu se nedoporučovalo mít je zapojené současně. Nevím jak velký pokrok zaznamenal model 2834, takový Philips rok výroby 2006 to má taky tak.
Takže bych začal tím, že odpojíš to DVD.
Vašek

#4 Příspěvek od Vašek »

To DVD do vstupu S-VHS jsem odpojil a je to pořád stejné.Samosřejmě ,že nepouštím najednou signál z počítače a DVD. Když pustím Video do scartu AV2 tak přepne televizi automaticky na tento AV vstup a je jen slyšet asi 1 sekundu zvuk z videa a obraz ani neblikne,jen modrá obrazovka.
Vašek

#5 Příspěvek od Vašek »

Quest píše:Jak tomu zmatenému popisu rozumím, řekl bych, že Ti přepínání AV1 AV2 u TV funguje, ale chybí Ti videosignál na AV2. (kabel, konektor, obrácený typ atd.) Jaký video výstup z PC používáš?
Používám obyčejný video výstup cinch.
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

No počkat: z cinche si přece nemůže automaticky přepnout televizi na sebe.
Vašek

#7 Příspěvek od Vašek »

Hill píše:No počkat: z cinche si přece nemůže automaticky přepnout televizi na sebe.

Samozřejmě že cinch to nepřepne,vždycky jsem to přepínal ovladačem na vstup AV2,akorát,že ted už jsem myslel že mě odešel výstup
z počítače a když jsem to dal do vstupu AV1 tak to funguje. Ted to zkouším signalem z videa.
kokun

#8 Příspěvek od kokun »

Psal jsem ti odpověď v tvém druhém vlákně - než jsem ji stačil odeslat, tak ho HILL mezitím zamknul - souhlas :!: - nemáš zakládat duplicitní vlákno.

Na to, že jsi tu teprve chvíli a nejsi schopen se ani zaregistrovat, tak jsi docela oprsklý :D Možná ti poradím, ale nejprve se zaregistruj a napiš SZ :!:
Honza - kokúň

#9 Příspěvek od kokun »

A jen tak mimochodem, uvedl jsi správný model toho OVP-éčka (CTV 2834 :?: ).
Nemá to náhodou být CTV 2843 :?:
Honza - kokúň

#10 Příspěvek od Vašek »

kokun píše:A jen tak mimochodem, uvedl jsi správný model toho OVP-éčka (CTV 2834 :?: ).
Nemá to náhodou být CTV 2843 :?:
Je to OVP CTV 2834 rok výroby 2001.
kokun

#11 Příspěvek od kokun »

Vašek napsal
.... Do vstupu AV2 mám zapojený počítač a jelikoš tento typ televize nemá audio výstup tak z toho výstupu mám vytažený zvuk do zesilovače a to funguje. ....

Hm - rok výroby 2001 (tj, cca 8 let!). Čekáš, že TVP z té doby bude umět zázraky? Píšeš, že ze SC2 "taháš" zvuk do zesilovače - napadlo tě, že tento SC2 může být třeba jen OUT ? :o
Pokud máš příručku "Kopaničář ve městě" :D (Návod k obsluze) - zkoukni str. 18 až 20! Jsou tu popisované možnosti propojení TVP s jinými AV-zařízeními (a z toho plynoucí nastavení TVP v Menu "AV REŽIM").
Naposledy upravil(a) kokun dne 27 led 2009, 18:49, celkem upraveno 1 x.
Honza - kokúň

#12 Příspěvek od paca123 »

POkud ti nejde vstup AV2.Pravdepodobne budes mit vadný prapinac signalu.Nemam pred sebou schema ale daval se tam klopák 4053,nebo se to resilo tranzstory.
paca123

#13 Příspěvek od paca123 »

Jo a jestli tam mas MSP3400 tak je v háji.
Quest

#14 Příspěvek od Quest »

A nemáš náhodou pouze pok*rvené piny v tom AV2 scartu ?? Nebo vyviklané ve spoji na desce? To že máš modrou obrazovku, to svědčí o tom, že pravděpodobně přepínač funguje, ale video signál se Ti někde ztrácí, a když ten chybí, aktivuje se "MUTE" zvuku, proto ta vteřina při připojení videa.
A ten kompozitní signál z cinche je ve scartu AV2 zapojen??
Vašek

#15 Příspěvek od Vašek »

kokun píše: Vašek napsal
.... Do vstupu AV2 mám zapojený počítač a jelikoš tento typ televize nemá audio výstup tak z toho výstupu mám vytažený zvuk do zesilovače a to funguje. ....

Hm - rok výroby 2001 (tj, cca 8 let!). Čekáš, že TVP z té doby bude umět zázraky? Píšeš, že ze SC2 "taháš" zvuk do zesilovače - napadlo tě, že tento SC2 může být třeba jen OUT ? :o
Pokud máš příručku "Kopaničář ve městě" :D (Návod k obsluze) - zkoukni str. 18 až 20! Jsou tu popisované možnosti propojení TVP s jinými AV-zařízeními (a z toho plynoucí nastavení TVP v Menu "AV REŽIM").
Pokud koukáš na TV z kanálového voliče tak ze scartu AV2 je na výstupu audio signál.Pokud zapneš Video je samosřejmě audio ze scartu AV2 pryč.Návod jsem si samosřejmě přečetl a když to ted 3 roky fungovalo (co mám P.C.) a ted to přestalo fungovat,tak někde muselo něco odejít.Proto píšu sem odborníkům aby poradili,ale připadá mě že mě máte za vola.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“