Ve videu je (po jiných opravách mechaniky) závada ve zvuku, je zkreslený, hlavně při větší úrovni hlasitosti TV programu (reklamy a některé filmy).
Zkreslení se projevuje hlavně v sykavkách a je výrazné při záznamu na kazetu a opětovném přehrátí. Na kazetě originálce (nebo z jiného videa) tento jev není, i když má audio prakticky ve srovnatelné hlasitosti.
Z toho soudím, že na snímací straně problém nebude.
Žeby předmagnetizace?...
Ale všiml jsem si, že sykavky jsou zkreslené i při hraní přímo na tuner, zkreslení je podstatně menší jak z nahrané kazety, ale určitě tam je.
Nevím jestli je to závada toho videa nebo prostě je to audio ze studia přemodulované a zrovna tento model se s tím nepopere?
K této myšlence mě vede dnešní všeobecná snaha přemodulovávat veškerý broadcast, zvlášť v FM rádiovém pásmu.
V tom druhém případě by mě zajímalo jak se to dá napravit, takhle se video nedá používat, je to neposlouchatelné (tedy aspoň pro mě).
Toto video jsem pořídil hlavně proto, abych mohl nahrávat (relativně) kvalitní stereo zvuk což mi u předešlého chybělo a přesně tento jediný úkol jak na potvoru nesplní
Jinak obraz má velmi solidní a tuner citlivější jak moje televize, tak je mi líto ho odepsat.