Hlučný HDD

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od forbidden »

EKKAR píše:HW nakupuju od servisáka PC. Na rovinu mi řekl, ať si nekupuju disk WD, že to jsou ty největší shi.ty mezi značkami - o těch neznačkových ani nemluvě. Takové Maxtory prý jsou lepší, ale zase mají tu nectnost, že se v jednom PC nerady snášejí s jinou značkou - takže asi nejlepší poměr ceny/kvality a výkonu nabízejí SeaGaty...

Kazdej servisak Ti bude tvrdit neco jinyho, nejaka znacka ho proste zklamala a od te doby ji nema rad. Ja uz hodne let kupuju prave jenom WD, nikdy jsem s nima nemel jedinej problem. Ja sam mam "varic" Raptor a nemuzu si stezovat. U zakazniku taky. Na reklamaci zatim byly jen IBM (kdysi spatna serie) a Seagate Ultra320 SCSI. Starsi WDcka mely problem s lozisky, po case zacly priserne piskat. V praci mame mix disku a odchazeji +- stejne vsechny znacky Samsungy, Seagaty, i WDcka a Maxtory
Ve starych serverech mam WDcka RE a jedou uz 5 let non-stop.
Tak si vyber
rnbw

#32 Příspěvek od rnbw »

Podla mna je najvacsi humus jednoznacne Maxtor. Tie disky su (a vzdy boli) hlucne, pomale a poruchove. Teraz to aj tak patri firme Seagate. Len skoda, ze sa to stale vyraba, mali to radsej zrusit.

Tento "loziskovy" problem maju niektore 7200 otackove disky WD priblizne z roku 2001.
Ivan_Ryger
Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"

#33 Příspěvek od Ivan_Ryger »

nuž, HDD nie sú plnené žiadnou ochrannou atmosférou, načo...
Je tam len balíček silikagélu na zabezpečenie nízkej vlhkosti....
HDD sa dajú otvoriť v čistých priestoroch a aj opraviť, no chce to prax a dobré nervy...
stepa
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od stepa »

Maxtory nejvetsi sracky(alespon pro me), jednoznacne stojim za Samsungy...spokojenost.
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
michalnb
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od michalnb »

stepa píše:Maxtory nejvetsi sracky(alespon pro me), jednoznacne stojim za Samsungy...spokojenost.

K tomuto sa prikláňam, Maxtory sú ozaj na ... Keď si len zoberiete "éru ultratenkých" - tie sa prehrievali a odchádzali ako na bežiacom páse. WD do r. 2004 mali problém s hlučnosťou (tak po 2-3 rokoch používania boli ako včelí úľ). Dosť záleží aj na "MADE IN" (SEAGATE z TAIWANu NIKDY NEKUPUJTE!!!). WD už nie je to, čo to bývalo - kvalita stúpla. Výnimkou u WD sú však USB a LAN/USB. Nielen z info od ľudí z fachu, ale i z vlastnej skúsenosti - mám USB disk 500GB s ext. napájaním od WD - už tretí kus (všetko záručné výmeny, všetko strata dát :roll: ). A tiež LAN WD 1TB v routeri(mal som, už nemám) - po prvej poruche mi ho vymenili(všetky sa im vraj vrátili) za Hitachi - spokojnosť nad mieru. Aj do sestrinho PC som už kúpil tretí HITACHI- 320GB (1. bol 20GB, druhý 80GB) a všetky ešte krásne pradú, bez najmenšej poruchy.
:pc:
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''
rnbw

#36 Příspěvek od rnbw »

michalnb píše:K tomuto sa prikláňam, Maxtory sú ozaj na ... Keď si len zoberiete "éru ultratenkých" - tie sa prehrievali a odchádzali ako na bežiacom páse.

Z tych tenkych som nevidel ani jeden kus funkcny :lol:

Hitachi - to je firma znama radami diskov DeathStar 75GXP a 60GXP. Preco to mnoho ludi nazyva DeathStar, je jasne.
michalnb
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od michalnb »

rnbw píše:Z tych tenkych som nevidel ani jeden kus funkcny :lol:

No to je ale fakt na zamyslenie... Veď podľa veľkosti boli snáď určené do barbeonov a podobných hlušín. Ale tá teplota 8O Ja som ho mal vo FULL ATx bedni a prehrieval sa jak ĎÁBEL. Čo by potom robil v nejakom drobcovi(napríklad od ASUSu)???
:pc:
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''
Carel

#38 Příspěvek od Carel »

Carel píše:Jakmile se HDD rozebere,je odsouzen do věčných lovišť. :cry:

Tak sorry,spletl jsem se.To jsem slyšel,tak jsem to napsal,že po otevření,je po něm.Říkal jsem to vnukovi a ten nelenil,jeden 10GB West.Dig.ATA odkrytoval a vidíte sami zde: http://uloz.to/1506316/V150309_14.06.AVI .Je to již měsíc a běží dál v PC.Záleží,či nějaké zrnko prachu neudělá své. 8O
stepa
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od stepa »

Ono je krapet rozdil rozdelavat disky 500MB, 10GB a 1TB :wink: U malych kapacit(rozumej starych disku) se da funkcnost po rozdelani predpokladat(neni to tak jemne). Ale u novych disku, kde je vysoka hustota dat uz dela jakykoliv bordel uvnitr problem(spousta vadnych sektoru, atp.).
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
p32

#40 Příspěvek od p32 »

Ono je to doopravdy nastejno. Stačí zavřít okno, svačinu dát bokem na dojezení až po složení a vzít správnej šroubovák (torxku) a chuť do práce. Hlavičky jsou vždycky mimo placky a na placky se nesahá. :lol:

Já poslední dobou kupuji už jen Samsungy nebo Seagaty. WD už raději ne i když předtím byly dobré. Ono to ale není jen o výrobci, ale také o kategorii od toho výrobce.
rnbw

#41 Příspěvek od rnbw »

p32 píše:Hlavičky jsou vždycky mimo placky a na placky se nesahá. :lol:

Nie su vzdy mimo. Mnohe desktopove disky nemaju load/unload a parkuju hlavy na platniach (v strede). Urcite Samsung (na tych, ktore mam, to aj po vypnuti pocut), mozno Seagate. Pri starsich diskoch to plati pre vsetkych vyrobcov.

Inak dnes v robote dalsi tenky Maxtor... Dufam, ze uz zdochli vsetky.
p32

#42 Příspěvek od p32 »

Tenké Maxtory jsou zmetky. Jinak je mi to divné, ale asi 30 harddisků, co jsem poslední měsíc rozdělal, tak měli hlavičky zaparkované vždy mimo placky. Asi to bude jen náhoda. :wink:
rnbw

#43 Příspěvek od rnbw »

IBM/Hitachi to mali tusim ako prvi, teraz to ma aj WD. Notebookove disky asi vsetky s kapacitou v GB. Pozna sa to podla toho, ze v SMARTe su udaje o load/unload.

Jeden ten Maxtor pouzivam na podkladanie dveri. Na to je vyborny - je dost tazky a pritom maly :D
p32

#44 Příspěvek od p32 »

Výborný ? No jen počkej, jestli je aspoň v tom delší dobu spolehlivej. :wink:
rnbw

#45 Příspěvek od rnbw »

Zatial je asi rok spolahlivy. Mnohe ine predmety boli priliz lahke (dvere nedrzali) alebo prilis velke :lol:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“