Dentacryl
Moderátor: Moderátoři
EDIT: No tak dobře, N2O - dík, Andreo.
A kutilmile - nelituju tě
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Vit1 píše:Nemám to z vlastní zkušenosti, tak nemohu zaručit. Viděl jsem TTL sondu zalitou do dentakrylu a nebyla tam jedinná bublinka. Bylo toho docíleno tím, že byla sonda umístěna v domácím výrobníku na šlehačku, která se vyráběla pomocí bombiček. Teď už nevím zda CO, nebo CO2, ale pro tohle použití je to jedno. Ten tlak vytlačí ty bublinky ven a taky zřejmě zpomalí reakci, neboť dojde ke schlazení po uvolnění plynu z bombičky.
Jen nevím, zda se takové bombičky ješte dají sehnat.
Na výrobu šlehačky v tlakové láhvi se používal N2O (kysličník dusný).Když to mám zle,tak mně opravte,ale každopádně to bylo na bázi dusíka.
To jen naokraj.Při tom zalévání ale určitě použil CO2(kysličník uhličitý,používal se do sifónových lahví),neboť tu šlo zajedno o tlak(ten by v podstatě vyvinula i bombička na výrobu šlehačky),ale hlavně asi o to zchlazení,jak píše "honza_jan",když nádobku má posazenou v ledové tříšti.Já jsem kdysi dávno také z dentakrylu odléval,ale taktéž to dopadlo bídně.Ten postup,co tu popisuje"honza_jan"se mi velice líbí a asi jej při první příležitosti po létech zkusím aplikovat.
Dekuju za jakekoliv rady
- weed_smoker
A kutilmile - nelituju tě