Zapojeni zesilovace do mustku

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
*canis*

Zapojeni zesilovace do mustku

#1 Příspěvek od *canis* »

Zdravim,mam dva moduly zesilovace s obvodem TDA 7294 a chtel bych ho zapojit do mustku,mozna bych vedel jak,ale radeji se zeptam odborniku.
*canis*

#2 Příspěvek od *canis* »

breta1

#3 Příspěvek od breta1 »

V datašítu to je takto
Přílohy
mustek.PNG
(35.06 KiB) Staženo 135 x
*canis*

#4 Příspěvek od *canis* »

Ja jsem myslel spi,jestli by se to nedalo nejak upravit podle schematu,ktere jsem daval do druheho prispevku.
Podle toho tvojeho bych to musel cele prekopat a to rozhodne delat nebudu.
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

A co bys na tom překopával? Vždyť ta zapojení jsou prakticky stejná. Do můstku stejně potřebuješ na každý kanál stejné zesilovače dva. Jen reprák zapojíš ne proti zemi, ale mezi výstupy těch zesíků. A přidáš jeden kondík (na střídavý zkrat na vstupu toho přidaného zesilovače) a jeden odpor (na přivedení signálu z výstupu prvního zesilovače na invertující vstup zesilovače druhého.
Naposledy upravil(a) Hill dne 23 led 2009, 19:18, celkem upraveno 1 x.
Andrea

#6 Příspěvek od Andrea »

*canis* píše:Ja jsem myslel spi,jestli by se to nedalo nejak upravit podle schematu,ktere jsem daval do druheho prispevku.
Podle toho tvojeho bych to musel cele prekopat a to rozhodne delat nebudu.

Zas tak hrozné úpravy to nejsou. Obvod kolem STBY a MUTE můžeš nechat jak máš, jen přepojíš vstup druhého kanálu na zem a propojíš výstup prvního se zpětnou vazbou druhého jedním odporem.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od pajosek2 »

Hill píše:A co bys na tom překopával? Vždyť ta zapojení jsou prakticky stejná. Do můstku stejně potřebuješ na každý kanál stejné zesilovače dva. Jen reprák zapojíš ne proti zemi, ale mezi výstupy těch zesíků. A přidáš jeden kondík (na střídavý zkrat na vstupu toho přidaného zesilovače) a jeden odpor (na přivedení signálu z výstupu prvního zesilovače na invertující vstup zesilovače druhého.
Nemá s tím praktickou zkušenost,tak se ptám. Pokud spojí výstup prvního zesilovače na invertující vstup druhého nedochází k fázovému zkreslení? Myslím tím jaký je fázový posuv mezi vstupem a výstupem I.O. zesilovačů.Je mi jasné,že pokud je to 180 nebo 0 stupňů,tak je to v pohodě,ale zajímá mne jestli tohle někdo měřil.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Hill
Administrátor

#8 Příspěvek od Hill »

Fázový posuv se může objevit jen na nejvyšších kmitočtech (je-li zesilovač pomalý) a na nejnižších, pokud jsou součástí vazebního obvodu kondíky. To však lze omezit volbou vhodné kapacity.
Teprve chyba 90° na výstupech znamená ztrátu zisku (a výkonu) o 3dB, takový fázový posuv je v praxi možný jen v případě poruchy (ztráta kapacity kondíku ve zpětné vazbě).
*canis*

#9 Příspěvek od *canis* »

OK,dekuji.
*canis*

#10 Příspěvek od *canis* »

Zajimala by me hodnota toho kondiku....typuju,ze 0.56 uF.
No a ten odpor ?
Hill
Administrátor

#11 Příspěvek od Hill »

Jestli ti jde o ten na pinu 3, tak stačí.
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od pajosek2 »

Hill píše:Fázový posuv se může objevit jen na nejvyšších kmitočtech (je-li zesilovač pomalý) a na nejnižších, pokud jsou součástí vazebního obvodu kondíky. To však lze omezit volbou vhodné kapacity.
Teprve chyba 90° na výstupech znamená ztrátu zisku (a výkonu) o 3dB, takový fázový posuv je v praxi možný jen v případě poruchy (ztráta kapacity kondíku ve zpětné vazbě).
Jo díky. Předpokládám,že na vstupu se to nepropojuje,aby se nesnižoval vstupní odpor.Tohle objasnění mi stačí.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

masar

#13 Příspěvek od masar »

pajosek2 píše:... Předpokládám,že na vstupu se to nepropojuje,aby se nesnižoval vstupní odpor.Tohle objasnění mi stačí.

Vstupy se nepropojují ze zásadnějšího důvodu, nemyslíš? :wink:
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od pajosek2 »

To mi není úplně jasné.

Andrea

#15 Příspěvek od Andrea »

pajosek2 píše:To mi není úplně jasné.

Jeden zesilovač je zapojený jako neinvertující a druhý jako invertující, pořád nic? :wink:
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“