Zapojeni zesilovace do mustku

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
masar

#16 Příspěvek od masar »

pajosek2 píše:To mi není úplně jasné.

Aby spodní zesilovač zesiloval signál s opačnou fází, musí být jeho neinvertující vstup pro střídavý signál uzeměn. Nevím, co je na tom nejasné. :wink:
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od pajosek2 »

Možná dochází k nějaké názorové neshodě. Proč tedy nemůže jeden signál zapojit na neivert. jednoho zesáku a zároveň na invert druhého zesáku a zbylé dva uzemnit. Nevyvracím Ti to ,co jsi napsal,jen mi to není zcela jasné.Mluvíme oba o tom zapojení uvedeném v tomhle vlákně?
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
masar

#18 Příspěvek od masar »

pajosek2 píše:Možná dochází k nějaké názorové neshodě. Proč tedy nemůže jeden signál zapojit na neivert. jednoho zesáku a zároveň na invert druhého zesáku a zbylé dva uzemnit. Nevyvracím Ti to ,co jsi napsal,jen mi to není zcela jasné.Mluvíme oba o tom zapojení uvedeném v tomhle vlákně?

Ano, jde o nedorozumění, domníval jsem se, žes myslel propojování stejných vstupů. V tom případě se omlouvám. :wink:
To výše zmiňované zapojení se nepoužívá z důvodu malé vstupní impedance invertujícího vstupu, jak jsi zmínil. :wink:
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od pajosek2 »

Nic se neděje,hlavně,že jsme se dobrali k jádru věci.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Hill
Administrátor

#20 Příspěvek od Hill »

Ovšem nic ti nebrání v tom, použít dva identické zesilovače a jejich vstupy (oba neinvertující) budit z předřazeného invertoru. Pak budou mít fázové posuvy na výstupech obou zesilovačů docela dobrou shodu a vzájemný fázový posuv mezi výstupy bude v celém přenášeném pásmu limitovat k nule. Ale skutečně to s dnešními součástkami není nutné.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“