Spínání světel na motocyklu tuzemské výroby
Moderátor: Moderátoři
Spínání světel na motocyklu tuzemské výroby
protože renovuji svůj motocykl, tak jsem si chtěl trošku polepšit elektroinstalaci, nelíbí se mi kabely do přepínače dálkové/potkávací světlo mají malý průřez a vzniká na nich velká ztráta, rele jsem zavrhl je drahé, není možno spínat minus pól, instalace je 6V
co byste doporučily, případně nějaký nákres
předem díky všem
RADAR-06 píše:žárovka je 40/45W, něco jsem našel, byl by to spíše vypínač, kdyby upadly někde dráty, tak by se rozsvítila obě vlákna daleko bych nedojel
elektronika by pomohla, přepínačem bych ovládal tranzistor a od tranzistoru dal dráty 2mmctverecni
Res to jak psal masar,spocitej si ubytek na tranzistoru pri proudu,ktery bere zarovka a tipni kolik by byl ubytek na prepinaci.
Maskot píše:RADAR-06 píše:žárovka je 40/45W, něco jsem našel, byl by to spíše vypínač, kdyby upadly někde dráty, tak by se rozsvítila obě vlákna daleko bych nedojel
elektronika by pomohla, přepínačem bych ovládal tranzistor a od tranzistoru dal dráty 2mmctverecni
Res to jak psal masar,spocitej si ubytek na tranzistoru pri proudu,ktery bere zarovka a tipni kolik by byl ubytek na prepinaci.
máš recht to mě nějak nenapadlo, kurvítko original
RADAR-06 píše:Budou asi 2, ještě jedno rele na brzdový spínač. Alternátor je výrobek firmy VAPE ( http://www.vape.cz/e-shop/soupravy-zapalovani/A-SZ14-2/ ), je přímo určen k náhradě za dynamo na jawě, vyrábí si i ve verzi 12V (já sehnal levně 6V verzi). Regulátor je rozměrově stejný jako 2-cívkový pro 75W dynamo, je tedy umístěn pod L kastlíkem na boku motocyklu.
Relé pro světlomet bych ještě pochopil, ale relé pro brzdové světlo? Proč?