Tv Panasonic TX28LK10P chassis Euro4h

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
elektronka

Tv Panasonic TX28LK10P chassis Euro4h

#1 Příspěvek od elektronka »

Dobrý den,potřeboval bých poradit ,udělal se mi na televizi TX28LK10P asi 1,cm na horni i dolni časti obrazovky černý pásek.po vyměně LA7876.Nevím jakovým zpusobem by to šlo roztahnout.pokud by mi někdo chtěl pomoct byl bych mu vděčný.
cabernet

#2 Příspěvek od cabernet »

NAJSKOR BY TREBALO POMERAT NAPAJ. ZDROJ, POTOM MERAT V OBVODE VERTIKAL. TAKTO ZISTIT, CI TO JE ZAVADA HERDWARE, ALEBO SA TO DA NIEKEDY DOSTAVIT AJ V SM. MYSLIM VSAK, ZE TO BUDE SPOSOBENE NEJAKOU KONKRETNOU SUCIASTKOU. JE TREBA MERAT.
masar

#3 Příspěvek od masar »

Nejprve zkontroluj napájecí napětí vertikálu (+14V/-14V), pak vyměň C459 a C463. Pokud ještě nebude všechno O.K., dostav vertikální velikost v servisním menu. :wink:

p.s. cabernet mě předběhl. :wink:
elektronka

#4 Příspěvek od elektronka »

Napětí je 14,3V + - kondíky jsem vyměnil apořád stejné,nemuže to dělat ta dioda D558 EU02VO ta byla taky spalená, tak jsem tam dal BA 159 nevím jaka je misto ni nahrada.Možná že to bude jak pišeš softverově nastavit. Jenže jak se tam dostat.Pokud mi napišeš jak se tam dostanu ,skusím to.zatím dík.
Killroy
Moderátor

#5 Příspěvek od Killroy »

Problém to asi nevyřeší, ale napsal jsem ti už jednou že tam musí být rychlá dioda, viz: www.ebastlirna.cz/modules.php?name=Foru ... light=d558 Dioda BA159 je šmejd s trr_500ns a v poslední době vůbec klumpoidní kvality. Jinak vertikál LA7876 je dost odolný obvod a myslím že jeho výměna byla zbytečná..

Killroy
masar

#6 Příspěvek od masar »

V podstatě jsou jen dvě možné příčiny:
Buď je po výměně D558 R559 napětí menší než bylo původně
nebo má vyměněný vertikál poněkud jiné parametry.
V prvním případě je tedy nutné zajistit kvalitní náhradu diody a rezistoru (viz Killroy). Je také třeba kontrolovat zvlnění obou napájecích napětí (vyměnit kondenzátory C561,C567). V druhém případě je nutno dostavení v servisním menu. Vstup do SM je v manuálu popsán jasně. Můžeš si ho stáhnout třeba zde: http://www.reptips.dk/Reptips/EURO4H.pdf
:wink:
elektronka

#7 Příspěvek od elektronka »

Skoušel jsem najet do servisniho menu a zmačknul jsem omylem na ovladači tlačitko direct TV REC a televize vypla,když ji chci znova zapnout tak kontrolka zhasne a po par sekundách se vypne .nevím co se stalo .nevíte někdo co stím.
kokun

#8 Příspěvek od kokun »

Tady jsou důsledky toho, když do SERVIS MENU vleze "každý blbec" :toilet:

Dej to do servisu :!:
Honza - kokúň

#9 Příspěvek od elektronka »

A nebylo by jiné řešení.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“