p32 píše:Já to AMD nenávidím ? Ne, jenom jsem za poslední léta postavil dost nových počítačů a opravil taky dost od jiných a zkušenosti mě jaksi nepřesvědčily, že AMD je od dob K6 lepší než Intel. Mimochodem, zjisti si co je to E1400 za Celeron, ona to není jen taková šunka jak si někdo myslí. Taky by možná nebylo od věci si ověřit, jak doopravdy využiješ pseudodvoujádro nebo pravé dvoujádro. Myslím z hlediska softwaru.
Jen jsem se snažil poradit, přesvědčovat nikoho nebudu. Za to mě nikdo neplatí.

Tak promiň, nemyslel jsem to tak

Jo asi máš pravdu, já jsem si poslední dobou zvykl na ty AMD, vždy byly levnější oproti Intelu. Neměl jsem s tím špatné zkušenosti, tak proto jsem se zaměřoval na ně. No já bych na tom PC potřeboval, aby šlo používat Skype hovor i s kamerou a k tomu moci dělat s fotkami nebo hudbou a brouzdat po Inetu a tak. Nebo nechat běžet nějaký program, třeba stahování videa a při tom si dělat jiné věci. Proto jsem myslel, že by bylo dobré to dvou jádro. Nebylo by to vytíženo každý den, ale občas by to bylo dobré mít tam tu rezervu. Taková je má úvaha, když přemýšlím do budoucna, ne až pět let do předu
Pokud myslíš, že by stačilo jedno jádro, nebo ten Celeron jak píšeš a máš s tím dobré zkušenosti, rád to udělám, jen jsem nechtěl něco zanedbat. Já to neskládám často, už dlouho jsem nic nedělal, tak nemám ty zkušenosti a proto sbírám informace. Někdo na Gigabite nadává a jiný je chválí, tak jak se potom rozhodnout. Kdyby ty AMD byly špatné, asi by se to projevilo na jejich prodeji a firma by zkrachovala, nebo se mýlím
Já fakt už mám třetí AMDéčko a je dobré, ale nemám možnost to porovnat s Intelem. Toť můj pohled a názor
Podívám se na ten typ Celeronu a jak uvádíš a budu přemýšlet dál. Děkuji