Tester IF DO se světelnou i zvukovou signalizací
Moderátor: Moderátoři
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Tester IF DO se světelnou i zvukovou signalizací
Popis:Napájelo se to 5V stabilizované,jedna LED signalizovala,že přístroj je zapnutý.Jako přijímač IF byl použit tuším TFMS5360,ale mohl se použít i jiný.Z výstupu IF přijímače se signál zesiloval jedním tranzistorem a dále byla zapojená vysokosvítivá LED-ka.Paralelně k ní se mohlo připojit telefónní sluchátko(starší typ s vyšší ohmickou impedancí,tuším to bylo 50 ohm).
Jistě mnozí z vás namítnou,že takových zapojení je nezpočet,no mi se toto tenkrát velmi líbilo a měl jsem jej i odzkoušené.Jenže častým stěhováním se to někam pořádně schovalo.
Proto se obracím s prosbou sem.
Více lidí ví určitě mnohem víc.
Za případné odpovědi všem předem srdečné díky.
A kutilmile - nelituju tě
A kutilmile - nelituju tě
Jindra
- Přílohy
-
zkoušečka DO.png- (2.4 KiB) Staženo 160 x
-
Straw
Když už se rozjela diskuse o testerech IR DO, tak se podělím os vé zkušenosti.
Mám rád jednoduché věci, pokud možno bez závislosti na napájení, protože zákony jistého pána o tom hovoří jasně. Můj už léta používaný tester opět sestavený z toho co šuplík dal. Obsahuje pouze starou tesláckou fotodiodu 1PP75 pracující v hradlovém režimu a k ní paralelně připojený indikátor vybuzení z magnetofonu, vše umístěno v malé krabičce s otvorem 6mm pro fotodiodu. Posvítí-li se dálkáčem z bezprostřední blízkosti do otvoru, výchylka dosahuje cca do 3/4 rozsahu a navíc se chvěje v rytmu modulace. Pokud chci ještě pro jistotu akustickou indikaci připojím pomocí jacku nf zesilovač, který používá jako sledovač signálu.
Snadno přenosné, žádná závislost na napájení.
Straw
- Ivan_Ryger
- Bydliště: Jára Cimrman- "Uppsala, Uppsala,... tam jsem taky nebyl"
- Artaban001
Pokud potřebují vyzkoušet tlačítka, nebo vysílací obvod, tak je pro mě nejrychlejší vzít rádio, který má feritovou anténu na SV a k němu dám ten ovladač. Mačkání tlačítek způsobí něco jako kulometnou palbu. Jinak jak výše uvedli jiní, IR modul ze chcíplýho videa + nějaká ta pomocná omáčka..