Schéma OVP CTV2951RF ?
Moderátor: Moderátoři
-
espace
Schéma OVP CTV2951RF ?
-
espace
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
espace píše:Prosím nemáte někdo schéma od CTV2951RF ? Našel jsem všechny možné OVP, ale zde je použit zdroj s TEA1506P. Dvakrát během půl roku odešel RGB budič TDA6108AJF a i po výměně se dost hřeje - po 10 minutách provozu na něm neudržím prst. Napájecí napětí má 215V, což se mi zdá příliš, ostatní OVP typy mají psáno 180-200V. Zdroj nemá žádné seřizovací prvky - dá se to ze servisního menu? Předem díky za radu.
OVP - SM č 10
Díky za trpělivost
espace píše:Prosím nemáte někdo schéma od CTV2951RF ? Našel jsem všechny možné OVP, ale zde je použit zdroj s TEA1506P. Dvakrát během půl roku odešel RGB budič TDA6108AJF a i po výměně se dost hřeje - po 10 minutách provozu na něm neudržím prst. Napájecí napětí má 215V, což se mi zdá příliš, ostatní OVP typy mají psáno 180-200V. Zdroj nemá žádné seřizovací prvky - dá se to ze servisního menu? Předem díky za radu.
Gazprom!!
Rýchlo a ochotne odpovedaj , už meškáš so svojimi odporučeniami a verdiktami!!!
-
Gazprom
katonape píše:espace píše:Prosím nemáte někdo schéma od CTV2951RF ? Našel jsem všechny možné OVP, ale zde je použit zdroj s TEA1506P. Dvakrát během půl roku odešel RGB budič TDA6108AJF a i po výměně se dost hřeje - po 10 minutách provozu na něm neudržím prst. Napájecí napětí má 215V, což se mi zdá příliš, ostatní OVP typy mají psáno 180-200V. Zdroj nemá žádné seřizovací prvky - dá se to ze servisního menu? Předem díky za radu.
Gazprom!!
Rýchlo a ochotne odpovedaj , už meškáš so svojimi odporučeniami a verdiktami!!!
Čo chceš od Gazpromu, pustil som ti plyn, tak buď spokojný
-
Gazprom
K tomu ti poviem len toľko: "DO TELEVÍZOROV SA RADŠEJ NEHRAB"
-
espace
-
Gazprom
-
Gazprom
-
Návštěvník
jak jsi mi sám radil, poprvé jsem se do televizoru nehrabal a první opravu jsem svěřil odborné opravně (protože se elektronikou intenzivně nezabývám, je to již jen koníček na který nemám moc času).
Oprava trvala 3 týdny, stála 1200,- Kč a musel jsem tu těžkou bednu vést autem 30km tam a podruhé zpátky - celkem 1500,-Kč. Po 7 měsících - tedy minulý týden, po záruce na předchozí opravu, se závada opakovala. Televizor jsem rozebral, zjistil vadný IO a R, objednal u zásilkové služby 3ks náhradních IO, za dva dny jsem je měl doma. Výměna IO cca 10 minut i s hledáním a napatláním teplovodivé pasty, televizor funguje, jen se mi nelíbí to napájecí napětí RGB konce.
Takže jestli si mám vybrat:
a) další oprava u odborníků za 1500,- a tři týdny čekání
b) snažit se najít pravou příčinu za pomoci zdejšího fóra a číst rady mistrů jako jsi ty
c) jednou za půl roku vyměnit IO v ceně 60 Kč a 15 minut práce
beru c). Při dnešních cenách spotřební elektroniky prostě 3000,- během půl roku do 5 let starýho CRTčka nedám...