schéma receiver YAMAHA RX-V 592 RDS

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
SIDTIM

schéma receiver YAMAHA RX-V 592 RDS

#1 Příspěvek od SIDTIM »

Sháním schéma na tento receiver, případně podobný. Přístroj nejde zapnout, jen na cca 3 sec rozsvítí displej a pak aut. vypne. Asi závada v koncích či zdroji. Konstrukce je dost nepřehledná, na slepo už se trápím asi 100 hodin a nic. Díky i za příp. zkušenosti se stejným "špekem"!
kybl

#2 Příspěvek od kybl »

Již jednou jsem Ti na tento dotaz odpovídal.Udělal jsi to,co jsem Ti radil?Co jsi kde naměřil?Těžko radit,pokud nenapíšeš něco konkrétního....
Roman
SIDTIM

#3 Příspěvek od SIDTIM »

Ó, sorry! Konce jsem kontroloval jako první, logicky to vše směřovalo na ně.. A navíc, majitelka shora na RXver nalila vodu, minula se kytek... Očištěny oxidy, kontrola elytů, všech polovodičů, C-blokád.. Napětí ze zdroje sedí, ...co víc napsat. Vše je velmi nepřístupné, nelze se řádně čeho doměřit bez výroby prodlužovacích páskových kabelů. Pracuju zásadně bez schémat, ale tohle už mne žere a čas letí...
kybl

#4 Příspěvek od kybl »

No těžko radit,pokut tam proběhla voda...A navíc pokud nemáš SM tak tápeš v neznámu.Jedině co mě napadá,tak zkusit odpojovat postupně jednotlivé bloky....
Roman
SIDTIM

#5 Příspěvek od SIDTIM »

To jsem udělal, ale vše je neskutečně provázané :cry: Krátké páskové vodiče, vše "na vrstvy", takový zes. jsem ještě nedělal, a to jich mám za sebou pár stovek... Proto žadoním o zkušenost, anitesla po výrobky CCCP nedokázali vyrobit takový chaos...
kybl

#6 Příspěvek od kybl »

Tak to je vidět,že jsi ještě neměl rozdělaný na stole stroj tohoto ražení...Vítej v dnešní době.
A to se nebavím ještě o tom,že je to stroj staršího data výroby..To jsi ještě neviděl tak rok starou Yamahu na mraky rozebranou..Nebavím se o cenách N.D...
Roman
SIDTIM

#7 Příspěvek od SIDTIM »

Yamahu jsem skutečně nedělal, kromě PA konce 2x1kW MOSFET.Tam to byla proti tomuhle brnkačka. Dost mne překvapila nepřehlednost tohohle krámu. Nevím, kdo to navrhoval,... RXver mi spíš už skoro patří, proto jsem jej chtěl oživit, leží u mne doma cca 2 roky.. Je mi líto takového přístroje, jen jej tak vzdát.. Jak jsem již předeslal, majitelka jej zalévala vodou, no a tak jsem se snažil vyšetřit zoxidované pájecí plošky a vývody na DPS, ale "kulové".. Všechny elyty prošly ESR, rezistory, polovodiče, blok. kondy. Nelze se ničeho doměřit, zapnutý stav trvá cca 2-3 sec, pak OFF.
galjo

#8 Příspěvek od galjo »

*** majitelka shora na RXver nalila vodu **** Bude asi dobré doporučiť jej používat to iba ako podložku pod kytky.. Pevne verím že v okamihu zálivky to ešte aj hralo..
kybl

#9 Příspěvek od kybl »

Pokud chceš,ozvi se ss... :wink:
Roman
Devo70

#10 Příspěvek od Devo70 »

Mám presne ten istý problém s RX-V493RDS ako SIDTIM. Žiadne viditeľné poškodenie. Po 3 sekundách sa vypína. Príčina: odpálenie nulového mostíka v dome.
migi111

#11 Příspěvek od migi111 »

No majstri aj ja sa pripájam s YAMAHOU a tým istým problémom: :taunte: asi 3 sekundy beží a vypne. Zatiaľ som skúsil odsať napájanie koncákov ale nič...vy ste nejak postúpili?
gino

#12 Příspěvek od gino »

migi111 píše:No majstri aj ja sa pripájam s YAMAHOU a tým istým problémom: :taunte: asi 3 sekundy beží a vypne. Zatiaľ som skúsil odsať napájanie koncákov ale nič...vy ste nejak postúpili?

Skús ho takto pretestovať:
Přílohy
Snap2.jpg
(46.98 KiB) Staženo 21 x
Snap1.jpg
(55.93 KiB) Staženo 25 x
migi111

#13 Příspěvek od migi111 »

Ďakujem, skúsim ho pretestovať sám som zvedavý čo to spraví...inak chyba bude na prednom paleni a zrejme v tom procesore alebo okolí. Po odpojení tohto panelu a zapnutí napätia na koncákoch a stabilákoch sú a relátko nevypína :idea:
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“