modulátor

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
kaja1

modulátor

#1 Příspěvek od kaja1 »

Ahoj všichni,mám takový malý problém...chci z videa (modulátoru) vyvést signál do 3 TV. Zkusi jsem to připojit do slučovače/univerzální 2 vstupy- 21-60k/ do kterého je napojena stávající anténa( síto), ten modulátor jsem naladil na prázdný kanál ,no když připojím anténu tak se to všechno zaruší..když odpojím antenu je to OK ...Snad někdo z vás bude vědět ...Dík.Karel
pavel16

#2 Příspěvek od pavel16 »

Co takhle přeladit modulátor jinam? Někdy to dá dost práce se správně trefit.
galjo

#3 Příspěvek od galjo »

Ten modulátor musíš naladit na prázdný kanál už s pripojenou anténou. Vtedy sa skorej trafíš do volného kanálu , čo už pri sitovej anténe je problém.
kaja1

#4 Příspěvek od kaja1 »

To jsem zkoušel ,je to stejné..nemůže to třeba rušit příliš silný signál z modulátoru,nebo naopak z antény?? ?? na jedné TV mám napaječ z anteny zapojený do videa a teprve z něj do TV tam problém není ..ale v tomto případě to nefunguje
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ono "prázdný kanál" hodnoceno podle šumu může znamenat, že je tam 100dBuV digitálu. Pokud víš, jak vyrobit odlaďovač, dej ho do serie s anténou a nalaď na kanál modulátoru.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
kokun

#6 Příspěvek od kokun »

kaja1 píše:Ahoj všichni,mám takový malý problém...chci z videa (modulátoru) vyvést signál do 3 TV. Zkusi jsem to připojit do slučovače/univerzální 2 vstupy- 21-60k/ do kterého je napojena stávající anténa( síto), ten modulátor jsem naladil na prázdný kanál ,no když připojím anténu tak se to všechno zaruší..když odpojím antenu je to OK ...Snad někdo z vás bude vědět ...Dík.Karel

Anténu do videa modulátor IN, hybridní rozbočovač (pro 3 TVP) z videa modulátor OUT. Máš TV i VIDEO na všech televizorech :roll:
Honza - kokúň

#7 Příspěvek od cabernet »

Alebo pouzit kvalitny ladeny zlucovac trebars so vstupom TV, resp. UHF + kanal 30 resp.kanal v jeho blizkom okoli , na ktorom idu modulatory video zariadeni.
kaja1

#8 Příspěvek od kaja1 »

Pravda s tím zarušením,zkusil jsem to přeladit přes celé pásmo a našel jsem pouze jeden kousek kde to šlo celkem dobře ikdyž s mírným zrnem... jedině asi zkusit ten odlaďovač... Dík za pomoc pánové
jopo166

#9 Příspěvek od jopo166 »

ahoj skus este toto prilos kabel s anteny tesne k koncovke modulatora pozrij aky je obraz a potom vsun kabel do modulatora a zase skontroluj obraz pokial sa po vsunuti do modulatora obraz zhorsi pouzij tlmiaci clanok na vsupe do modulatora.Este bi si mohol napisat ci sa obraz z kazeti zhorsi ked vsunies antenu do modulatora???
kaja1

#10 Příspěvek od kaja1 »

Já to ale nemám napojené přes vstup modulátoru,používám jen výstup který vedu na půdu a tam do slučovače a teprve odtud se signál šíří..
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od ZdenekHQ »

Já to mám doma taky tak a mám tam odlaďovače, jinak to dělá binec.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
jopo166

#12 Příspěvek od jopo166 »

bolo bi dobre keby si sem hodil nejaky obrazok zapojenia hoc aj nakresleny.vybral si si kanal na ktorom nic zo sita nejde respektyve ten kde je len zrnenie neuvadzas ktore kanali prijimas sitom?? ani co mas vsunute do modulatora a na ktory kanal ti to prekonvertovalo respektive kanal na ktory si to nastavyl najlepsie bi bol obrazok potom bi ti us viacery vedeli aj podrobnejsie pomoc.
kokun

#13 Příspěvek od kokun »

kaja1 píše:Já to ale nemám napojené přes vstup modulátoru,používám jen výstup který vedu na půdu a tam do slučovače a teprve odtud se signál šíří..

A proč toto nenapíšeš hned na začátku :?: Potom se tu zbytečně debatuje o ničem: :cry:
Honza - kokúň
Administrátor

#14 Příspěvek od Hill »

Pak použij slučovač REST - do jednoho vstupu, kterým lze odladit jeden kanál, přiveď už sloučený signál od antén. Zbude ti vstup, který lze naladit na jeden kanál, tam přiveď výstup modulátoru.
A z výstupu RESTu dáš ten rozbočovač.
kaja1

#15 Příspěvek od kaja1 »

To: kokun - kdyby to bylo v mém případě technicky možné-napíchnout to zrovna- tak to sem psát nebudu....
To:Hill tvoje varianta je dobrá jen ten Rest je trošku drahý..ale uvidím..
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“