Schéma OVP CTV2951RF ?

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Gazprom

#16 Příspěvek od Gazprom »

Anonym píše:Takže jestli si mám vybrat:
a) další oprava u odborníků za 1500,- a tři týdny čekání
b) snažit se najít pravou příčinu za pomoci zdejšího fóra a číst rady mistrů jako jsi ty
c) jednou za půl roku vyměnit IO v ceně 60 Kč a 15 minut práce

beru c). Při dnešních cenách spotřební elektroniky prostě 3000,- během půl roku do 5 let starýho CRTčka nedám...

a) takáto oprava u mňa je za 700,- a HORNÉ maximum trvania opravy je týždeň (asi dvihnem ceny).
b) príčinu nezverejním
c) je to TVOJE riešenie, ale nieje to riešenie

Tvoj dodatok k "c" máš pravdu s cenami elektroniky, preto u mňa bežné opravy max. do 1000ky, vážnejšie (nad 1000 sa dohodujú so zákazníkom - a aj tak to väčšina nechce platiť).
rnbw

#17 Příspěvek od rnbw »

Tak si kup za tych tvojich 3000 novu plazmu alebo LCD.
Gazprom

#18 Příspěvek od Gazprom »

rnbw píše:Tak si kup za tych tvojich 3000 novu plazmu alebo LCD.

Jj, aj toto je správna odpoveď len z iného uhla pohladu :-)

(P.S.: rnbw - len zákazníkovi sa to ťažko vysvetluje a servisák si niekedy pripadá ako BLB, ktorému sa snaží zakazník určovať pravidlá.

P.S.2.: ale v skutku má právdu, že CRT sa dá kúpiť za 3000,- ale určitý zúčastnení ludia - určite sa nad týmto pousmejú, pretože vedia že sú to smeti.).
espace

#19 Příspěvek od espace »

rnbw: do svého prohlížeče napiš aukro, klikni na kategorii Televizory 70 a více cm a do 3000kč jich tam je aspoň 30 a věhlasnějších značek než je OVP. Kdybych tu TV chtěl ale vyhodit, neptal bych se zde na radu...
Gazprom

#20 Příspěvek od Gazprom »

J ale to je bazár a je otázne koľko ti daná vec vydrží - kupuješ mačku vo vreci (takže stále mi vychádza - opraviť si svoj "overený" prístroj za prijatelnú cenu).
espace

#21 Příspěvek od espace »

Podívej, mě nemusíte vysvětlovat vztah zákazník - opravář. Já jsem povoláním také servisní technik, i když z jiného oboru než elektro.

Zeptám se tě tedy jinak: mám jít znovu do dostupné opravny s tou TV a čekat 3 týdny a zaplatit 1500,- ? Chápu, že ty dokážeš opravit příčinu závady, nejen důsledek, a řekneš si za to 700,-. Já ale nebydlím ani v Praze, Brně, Bratislavě, ani v krajském, ani v okresním městě, abych zkoušel jednu opravnu po druhé, kdo z opravářů zná pravou příčinu odcházení TDA. Na Slovensko to mám asi 400km. Co bys tedy dělal na mém místě?
Gazprom

#22 Příspěvek od Gazprom »

espace píše:Co bys tedy dělal na mém místě?

Možno hladal dostupný servis v blízkom okolí :-) Verím že by sa našiel.
espace

#23 Příspěvek od espace »

Tohle nikam nevede... u nás v hospodě bych se dozvěděl stejně kvalifikovanou odpověď
Goryl

#24 Příspěvek od Goryl »

Taky jsem ten problem řešil ,ale problém byl v kondenzátoru který napají po naběhnutí přes diodu IO. Projevilo se to tak ,že jsem měl 153V na sekundáru trafa a ani Ug2 nešla pořádně nastavit . Z VN trafa šlo napětí pro RGB 213V.
kokun

#25 Příspěvek od kokun »

Goryl píše:Taky jsem ten problem řešil ,ale problém byl v kondenzátoru který napají po naběhnutí přes diodu IO. Projevilo se to tak ,že jsem měl 153V na sekundáru trafa a ani Ug2 nešla pořádně nastavit . Z VN trafa šlo napětí pro RGB 213V.

No, moc konkrétní nejsi, že by ten kond a IO neměly poziční čísla? (z tvé odpovědi tu "moc chytrých" nebude) :roll:
Honza - kokúň

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“