OTAVA 20-RDCX

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
felda

OTAVA 20-RDCX

#1 Příspěvek od felda »

Na tomto prijímači bol vystrelený 3S0680RF,zrejme po búrke prepätím v sieti.
Su tam prerazené dve zenerky D810,D808, nevie niekto ich hodnoty,pripadne schému ?
milin

#2 Příspěvek od milin »

Ahoj jsi si jíst ,že jsou to zenerky? není to dioda 1N4037? jaky je IO ve zdroji?
felda

#3 Příspěvek od felda »

Na plošaku su kreslené ako ZD.
1N4037 su plastové, tie sú male sklenené
IO je 3S0680RF (KA3S0680RF)
kandat

Re: OTAVA 20-RDCX

#4 Příspěvek od kandat »

Mel jsem ted stejny problem, ta sama televize po blesku, 3s0680rf odpálený dále D810( nahradil jsem zenerkou cca 10V) a otoclen pc817 (nahrazen ze supliku 4N25) a televize chodi :D
haky

#5 Příspěvek od haky »

Nemáte prosím někdo schéma této TV? Nejdou hor. imp. a jde jen zvuk.
Mysteri

#6 Příspěvek od Mysteri »

Pozri si na plošáku typ CHASSIS, potom smer: GOOGLE a isto nájdeš. A ak nenájdeš, napíš aspoň to šasi, tie turecké AKčka mám už skoro všetky stiahnuté, tak pošlem.
haky

#7 Příspěvek od haky »

Mysteri píše:Pozri si na plošáku typ CHASSIS, potom smer: GOOGLE a isto nájdeš. A ak nenájdeš, napíš aspoň to šasi, tie turecké AKčka mám už skoro všetky stiahnuté, tak pošlem.

Zkoušel jsem hledat i tam, ale nic. Na plošňáku je jen toto:
PTDM01 11892815D
KEC-VER:970228-D
Mysteri

#8 Příspěvek od Mysteri »

Nejedná sa ešte o OTAVU tzv. ,,vyrobenú" v Tvrdošíne? Lebo OTAVA a OTAVA je už rozdiel. Ak ide o staršiu verziu, tak skúsim pohľadať, ale až zajtra /t.j. v stredu/. Tento Tvoj udávaný typ nepoznám, ale ak je to rok výroby po 200x, tak to bude Turek, tak, ako skoro veškerá súčastná elektronika.
haky

#9 Příspěvek od haky »

Mysteri píše:Nejedná sa ešte o OTAVU tzv. ,,vyrobenú" v Tvrdošíne? Lebo OTAVA a OTAVA je už rozdiel. Ak ide o staršiu verziu, tak skúsim pohľadať, ale až zajtra /t.j. v stredu/. Tento Tvoj udávaný typ nepoznám, ale ak je to rok výroby po 200x, tak to bude Turek, tak, ako skoro veškerá súčastná elektronika.

Je tam štítek:
KRT Servis a.s. Vacov a rok výroby podle obalu je 12/94
kokun

#10 Příspěvek od kokun »

Mysteri píše:Nejedná sa ešte o OTAVU tzv. ,,vyrobenú" v Tvrdošíne? Lebo OTAVA a OTAVA je už rozdiel. Ak ide o staršiu verziu, tak skúsim pohľadať, ale až zajtra /t.j. v stredu/. Tento Tvoj udávaný typ nepoznám, ale ak je to rok výroby po 200x, tak to bude Turek, tak, ako skoro veškerá súčastná elektronika.

Tak s Tvrdošínem to nemá nic společného. OTAVY se (tak jako předtím SAMŠUNTY a VOTRY) montovaly (protože se tam "nevyráběly") z dovezených dílů, ve Vacově u Plzně - ještě dnes by měli mít i funkční www. - stránky.

Schema bych měl, ale je v takové kvalitě, že sice mohu potvrdit - obě diody jsou zenerky! - ale jejich hodnotu nepřečtu: 8,2 nebo 6,2V - hádal bych jak cikán!
A to, že jsou proražené, brání taky tomu, že nejde ta hodnota přečíst :?: - rozstřelený jsi měl přece pouze ten integráč, nebo ne?
Honza - kokúň

#11 Příspěvek od kokun »

Zase jeden "obojetný" - tak co jsi vlastně zač: haky, nebo felda :?::ponder: (Otecko maďárik, matka lovenka, iba ja som taká zku*vená križovatka) :D
Honza - kokúň

#12 Příspěvek od haky »

kokun píše:Zase jeden "obojetný" - tak co jsi vlastně zač: haky, nebo felda :?::ponder: (Otecko maďárik, matka lovenka, iba ja som taká zku*vená križovatka) :D

:D haky, nechtěl jsem začínat nové vlákno s tou samou TV, tak jsem pokračoval v tomto. Uvnitř zatím nic nevystřelilo, ale přestal jít obraz. Druhý den prý opět šel, ale asi až po půl hodině a další den vůbec. Nejde mi buzení hor., tak proto hledám nějaké schéma.
Killroy
Moderátor

#13 Příspěvek od Killroy »

kokun mimo jiné píše:Schema bych měl, ale je v takové kvalitě, že sice mohu potvrdit..

Honzo jaké to je?

Killroy
Naposledy upravil(a) Killroy dne 03 úno 2009, 22:15, celkem upraveno 1 x.
kokun

#14 Příspěvek od kokun »

Killroy píše:
kokun mimo jiné píše:Schema bych měl, ale je v takové kvalitě, že sice mohu potvrdit..

Honzo jaké to je chassis, mrknu na to a můžu tě i poslat.

Killroy

Já jsem to stáhnul pod názvem "OTAVA 21Z" - z toho usuzuji: 21", šasi Z (u mne: čitelnost mizerná).
Honza - kokúň
Moderátor

#15 Příspěvek od Killroy »

Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“