Přídavný rozběh k rozbrusce
Moderátor: Moderátoři
- xxxEDISONxxx
- Bydliště: Šumava Prachatice tady je svět ještě normální v zimě bílý sníh v létě vedro ...
- xxxEDISONxxx
- Bydliště: Šumava Prachatice tady je svět ještě normální v zimě bílý sníh v létě vedro ...
- xxxEDISONxxx
Genialni napad.
- xxxEDISONxxx
breta1 píše:Napadlo me jeste toto - fazovy regulator [ten nejprimitivnejsi] nastavime pomoci dvojice seriovych odporu fazovaciho clanku treba na 10 procent vykonu. Seriove dvojice diod, antiparalelne spojenych a vlozenych do privodu, pres integracni clanek napr. s t=1s budu otevirat dva optrony [vstupy paralelne, vystupy antiparalelne] a temi vystupy budu premostovat ten jeden odpor ve fazovacim clanku, takze jak se budou optrony plynule otevirat, vykon se bude plynule zvysovat az na 100 procent a tam zustane.
Genialni napad.
Praosím nakreslil byste mi to ???Opravdu nejsem schopen z tohoto nápadu realizovat zní to dobře toto by se mi i líbylo .Ten přechodový děj je dlouhý asi jen 1/2s .Zkoušel jsem tu rozbrusku pustit přez připravený odpor vishaj 82ohm 100W (je opouzdřen hliníkovím chladičem)tak naběhla bez problémů odpor se sice dost zahřál ale v poho... .
http://www.tipa.eu/cz/produkt/09810563- ... 12a-pt019/
(o moc levněji bys to nenabastlil)
a k tomu bych vymyslel ten rozběh, řešli bychom to přes SZ nebo mejl.
-
XXXXedisonxxxx
breta1 píše:Jako základ bys mohl použít
http://www.tipa.eu/cz/produkt/09810563- ... 12a-pt019/
(o moc levněji bys to nenabastlil)
a k tomu bych vymyslel ten rozběh, řešli bychom to přes SZ nebo mejl.
ok ten regulátor neni problém jen mi nakresli co s temi optrony prostě ty tvoje romány nejsem schopen zapojit tak aby se postupně otvírali .
PS:snímat to z dvou antiparalerních diod je konečně užitečný nápad.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]