Oprava trafopájky
Moderátor: Moderátoři
Oprava trafopájky
Ja som ho vyriešil tak, že som trochu vyhol vývody (trámčeky), jeden hore, druhý dolu, aby som sa dostal ku dieram zvnútra. Tie som zvnútra zapustil vrtákom, aby som mohol osadiť zápustné skrutky M4. Nezabudni na izolačnú podložku nakoniec medzi hlavy skrutiek. Trámčeky nakoniec narovnáš, zvonku dáš podložku a maticu. Jedna letovačka mi takto funguje už dlhé roky.
- Přílohy
-
trafopájka.jpg- Po mnoha letech...
- (30.3 KiB) Staženo 741 x
masar píše:Vzít 2 mosazné svorky z "čokolády", částečně zbrousit oba konce páječky a přiletovat klempířskou pájkou. Výroba a výměna hrotů je pak mnohem rychlejší.
Tahle předělávka je ověřená a kdo to jednou zkusil, ten už se nikdy nepatlá s nějakým očkem. Drží to tak léta a výměna hrotů je luxusní. Když se vykloktá přední M3, utahuješ do zadního a ty čokolády není problém jednou za pár let vyměnit. Můžu jenom doporučit.
Killroy
- Přílohy
-
DSC00402.JPG- (44.15 KiB) Staženo 764 x
- otakarv
- Kontaktovat uživatele:
Killroy píše:Tahle předělávka je ověřená a kdo to jednou zkusil, ten už se nikdy nepatlá s nějakým očkem. Drží to tak léta a výměna hrotů je luxusní. Když se vykloktá přední M3, utahuješ do zadního a ty čokolády není problém jednou za pár let vyměnit. Můžu jenom doporučit.
100% souhlas.Táto oprava trafopájky je podle mého názoru tím nejlepším řešením.I já jsem takto upravoval.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jinak já tam mám 2xM3 šroubek se zápustnou hlavou (místo řezání závitu), vzhledem k tomu, že už klasickou pájku používám minimálně, vydrží mě tam hrot půl roku.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
A kutilmile - nelituju tě
ZdenekHQ píše:To letuješ skrz zeď, že tam máš ten kilometrovej hrot ?![]()
Jinak já tam mám 2xM3 šroubek se zápustnou hlavou (místo řezání závitu), vzhledem k tomu, že už klasickou pájku používám minimálně, vydrží mě tam hrot půl roku.
Délkou hrotu určuji výkon pájky, pro jemné pájení ho nechám dlouhý, pro větší výkon ho zastrčím (třeba demontáž součástek).
Jindra