Závada Tektronix 2230

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
zdend007

Závada Tektronix 2230

#1 Příspěvek od zdend007 »

Všechny Vás tu zdravím. Potřeboval bych nějak poradit, získal jsem osciloskop Tektronix 2230. Nějak mi divně funguje. V analogovém režimu mi ukazuje kanál č.2 menší výchylku než kanál1, rozdíl je řádový. Ale v digitálním režimu je toto vpořádku. V digitálním režimu je zase problém s tím, že pokud chci měřit napětí, tedy deltaV1,V2 , tak mi to ukazuje pouze v procentech, volty mi to zaboha nechce ukázat. Nevíte někdo co s tím nebo nemáte třeba dokumentaci, že bych se tam pokusil aspoň někde něco odměřit?
Zirafka

#2 Příspěvek od Zirafka »

Na přepínačích napětí je ještě jeden přepínač. Ten musíš "dotočit" do polohy "CAL" protože jinak to ukazuje méně a hlavně v procentech :-)

Co způsobuje druhý problém ti neporadím, nevím. Ale spíše to bude něco v nastavení, protože vstupní obvody jsou stejné jak pro analogové tak pro digitální zobrazení.
Andrea

#3 Příspěvek od Andrea »

zdend007 píše:Všechny Vás tu zdravím. Potřeboval bych nějak poradit, získal jsem osciloskop Tektronix 2230. Nějak mi divně funguje. V analogovém režimu mi ukazuje kanál č.2 menší výchylku než kanál1, rozdíl je řádový. Ale v digitálním režimu je toto vpořádku. V digitálním režimu je zase problém s tím, že pokud chci měřit napětí, tedy deltaV1,V2 , tak mi to ukazuje pouze v procentech, volty mi to zaboha nechce ukázat. Nevíte někdo co s tím nebo nemáte třeba dokumentaci, že bych se tam pokusil aspoň někde něco odměřit?

Tady si můžeš stáhnout manuál.
ypsi

#4 Příspěvek od ypsi »

Andrea píše:Tady si můžeš stáhnout manuál.

Mozno sa zle divam, ale nasiel som tam len operators manual.. Service manual mam, dost objemna vec...
Andrea

#5 Příspěvek od Andrea »

ypsi píše:
Andrea píše:Tady si můžeš stáhnout manuál.

Mozno sa zle divam, ale nasiel som tam len operators manual.. Service manual mam, dost objemna vec...

Ale ona ta "závada" bude spíš v operátorovi než ve vlastním přístroji. :wink:
ypsi

#6 Příspěvek od ypsi »

Statisticky najcastejsi zdroj poruch :D
zdend007

#7 Příspěvek od zdend007 »

Máte pravdu, to zobrazení napětí bylo v uživateli:), sice jsem to předtím zkoušel otáčet až nadoraz ten potenciometr CAL, ale ono se to muselo udělat hodně velkou silou, hraničilo to skoro s překroucením. Tak tohle už chodí, co radíte s tim zobrazením v analogovym režimu, to mi pořád nejde. Manuál sice mám, ale je v angličtině :(
ypsi

#8 Příspěvek od ypsi »

tak to jedine pockaj do zajtra, pozriem sa ti v dielni jak to je nazivo. Lepsie by snad bolo prebrat cez ICQ.
Crifodo

#9 Příspěvek od Crifodo »

zdend007 píše: Manuál sice mám, ale je v angličtině :(

Nemyslím, že by ho Tesla Eltos přeložila do češtiny a přitom jako obvykle zapomněla ošetřit autorská práva :roll:

Za angličtinu buď ještě rád, taky bys ho mohl získat jen v italštině nebo indonéštině.
Zvykejme si, že jazyk budeme mít takový, jaké budou naše ekonomické a jiné úspěchy jakožto národa :twisted:
Zirafka

#10 Příspěvek od Zirafka »

Crifodo píše:Za angličtinu buď ještě rád, taky bys ho mohl získat jen v italštině nebo indonéštině.
Zvykejme si, že jazyk budeme mít takový, jaké budou naše ekonomické a jiné úspěchy jakožto národa :twisted:

Angličtina válcuje kde co. Přitom to je jeden z nejblbějších jazyků na světě. Ale co se dá dělat. Průměrný amík by asi nic jiného nepochopil :twisted: A tak se všichni musí přizpůsobit...
Crifodo

#11 Příspěvek od Crifodo »

Variola píše:Angličtina válcuje kde co. Přitom to je jeden z nejblbějších jazyků na světě. Ale co se dá dělat. Průměrný amík by asi nic jiného nepochopil :twisted: A tak se všichni musí přizpůsobit...

Neumím tu řeč na takové úrovni abych posoudil jestli Shakespeare nebo Greenaway používali jeden z nejblbějších jazyků :roll:
Není důležité co chce průměrný amík, myslím že je mu český čtenář manuálů dokonale u řiti, nebo o něm dokonce ani vůbec neví. Jedna z cest jak zanikne národ je, když zanikne jeho řeč a k tomu je možný buď pasivní nebo aktivní přístup. Pasivní je, když je zvenčí zdecimován jako Inkové nebo jak to plánoval Heydrich, aktivní je to, když si frikulíni esemeskujou "anglicky"...
nemusíme chodit daleko, stačí se podívat jak nám tu hezky zavedli team bosse a team membery, "ona to čeština tak nějak neumí vyjádřit..." :roll:
H_vno.
Andrea

#12 Příspěvek od Andrea »

Crifodo píše:
Variola píše:Angličtina válcuje kde co. Přitom to je jeden z nejblbějších jazyků na světě. Ale co se dá dělat. Průměrný amík by asi nic jiného nepochopil :twisted: A tak se všichni musí přizpůsobit...

Neumím tu řeč na takové úrovni abych posoudil jestli Shakespeare nebo Greenaway používali jeden z nejblbějších jazyků :roll:
Není důležité co chce průměrný amík, myslím že je mu český čtenář manuálů dokonale u řiti, nebo o něm dokonce ani vůbec neví. Jedna z cest jak zanikne národ je, když zanikne jeho řeč a k tomu je možný buď pasivní nebo aktivní přístup. Pasivní je, když je zvenčí zdecimován jako Inkové nebo jak to plánoval Heydrich, aktivní je to, když si frikulíni esemeskujou "anglicky"...
nemusíme chodit daleko, stačí se podívat jak nám tu hezky zavedli team bosse a team membery, "ona to čeština tak nějak neumí vyjádřit..." :roll:
H_vno.

A nebo třeba takový frikulín, to je české slovo jako kráva :roll:
Crifodo

#13 Příspěvek od Crifodo »

Andrea píše:A nebo třeba takový frikulín, to je české slovo jako kráva :roll:

A není snad? to je taková hořká česká p*del, když už nic jinýho nenaděláme.
Vidělas Pelíšky? tak to samé ale na opačnou světovou stranu.
Ale to jsme zas odbočili :roll:
Andrea

#14 Příspěvek od Andrea »

Crifodo píše:
Andrea píše:A nebo třeba takový frikulín, to je české slovo jako kráva :roll:

A není snad? to je taková hořká česká p*del, když už nic jinýho nenaděláme.
Vidělas Pelíšky? tak to samé ale na opačnou světovou stranu.
Ale to jsme zas odbočili :roll:

Ty si děláš prdel, oni páskujou, ale český jazyk to k*rví stejně.
zdend007

#15 Příspěvek od zdend007 »

Tak koukám, že se ta diskuze o tektronixu 2230 pěkně rozjela :), anglickej manuál je sice pěkná věc, ale mě to teda z něj není všechno jasný ani se slovníkem v ruce. No to je jedno. Poraďte mi radši ještě, co mám dělat s tím zobrazením v analogovém režimu. Ještě jsem přišel nato, že pokud chci přidat větší jas jednotlivých kanálů, jsou tam na to dva poťáky pro každý kanál zvlášť, tak jedním mi to přidává jas na obou kanálech a na druhý to vpodstatě nereaguje, nemůže ta závada být způsobena třeba tímhle? V digitálním režimu je totiž na jas třetí poťák, kterým se to nastavuje pro oba dva kanály.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“