Jak na co nejhlasitejsi pasivni reproduktory ci sluchatka
Moderátor: Moderátoři
Jak na co nejhlasitejsi pasivni reproduktory ci sluchatka
- Artaban001
* co nejcitlivější elektroakustický měnič, tedy vysoký poměr akustického tlaku k vstupnímu elektrickému příkonu;
* co nejvíc výkonu vyždímat z elektrického výstupu, tedy mít impedanci elektroak. měniče stejnou jako výstupní impedance zdroje, nebo přizpůsobit transformátorem.
Čím menší, tím blíž před ní se hloubky rozptýlí, i když je repráček, no spíš chrastítko, v uzavřené bedně. Ze sluchátek nemá tlak kam utéct, proto vystačí i s malou membránou.
Zkrátka bez zesilovače (ať už je zvlášť a bedýnky jsou pasivní, nebo je instalovaný v jedné z nich, čímž vznikly bedýnky aktivní) to nikdy použitelně hrát nebude.
Tak třeba tohle má 107 dB/mW, ale cenově je to teda mimo. Myslel jsem, že ti jde o něco jako mp3 v kapse, bez další energie k zesílení. Holt jsem se netrefil.
Petr-II píše:Jesto to trochu upresnim. Nepotrebuji aby to "hralo", chci jen slyset kdyz me kvikne Miranda ci Skype, popripade zazvoni "telefon" a monitor spinka ci jsem otoceny u druheho stolu.
Jeezis marja! Proc si to nenapsal hned? Proc jsem ti asi rikal, at to konkretizujes uz na zacatku?
Tam vraz treba tohle:
http://www.hama-shop.cz/detail/pasivni-multimedialni-reproduktory-ls-10/