DVD 560 ORAVA
Moderátor: Moderátoři
DVD 560 ORAVA
ted ho mám tady otevřené.Po zapnutí svítí modrá led na ST.by, podavač na CD se pohne (jakoby chtěl vyjet,ale vyjede jen tak o 1cm.Zkoušel jsem propojit toto dvd SCARTEM s TV,po zapnutí se TV přepne do polohy AV,ale obraz je černý. (logo dvd nebo cokoli jiného se tam vůbec neukáže).měřil jsem napětí ze zdroje :
-12V - naměřilo jsem -11,9V
+12V -naměřil jsem 11,8V
+ 5V naměřil jsem 3,8V
+3,3V naměřil jsem 1,9V
ve zdroji nic nesyčí. Procesor málinko hřeje. Prosím o radu někho zkušenějšího čím by to mohlo být.Já se bojím aby to nebylo CPU nebo ve firmwaru.
Cahnov axióm: "Zlyhali všetky pokusy, je načase prečítať si návod.''
michalnb píše:Skús sa niekde po inzerátoch/bazároch popozerať po tomto modeli s vadným laserom(okom) a kúpiš to od niekoho za pár šupov(aspoň modul zdroja). Najväčší problém u ORÁV býva aj tak s predimenzovaným napájacím napätím na tom "8-nohom chrobáčikovi" na doske zdroja (je to nejaký spínací obvod či čo - na názov si teraz nespomeniem ale charakterizuje ho napätie cca80V a spínacia frekvencia-> katalógový list ti povie viac). Je to časovaná bomba - ale stačí mu tam dať pár Ohmový odpor do napájania a vybavené - pravdaže ty ho už budeš možno musieť aj vymeniť. Katalógový list nájdeš v pohode cez google v PDF, ten chrobák je pomenovaný v tvare "XYZ 0000" - ty daj hladat iba to "Z 0000". Prepáč mi to blbé vyjadrovanie, no fakt si nespomeniem na názov, lebo sme to opravovali už asi pred 1/2 rokom. Ide mu to v pohode dodnes, ale iba cez USB - laser dožil(u "značky" ORAVA bežné). To však v pohode stačí keďže to berie aj externý USB disk(odskúšaný 80GB).
diky moc za radu.a ten IO nebo co to je je tezko asi k sehnání že?podívám se do katalogu,jak se to jmenujem,atd.
michalnb píše:Ano, zoháňa sa asi fakt ťažko. Katalógové listy od neho som našiel iba na ruských a nejakých "šikmookých" stránkach. Ale na druhej strane existujú aj ekvivalenty... Viac by sa oplatilo, ako som už písal, popýtať na podobnú ORAVU s vadnou optikou - takých je plno.
tak stále nemůžu o tom švábu nikde najít nic na internetu.Nikde jsem ani nesehnal funkční zdroj z tohoto DVD.
p32 píše:Nechci rejpat, ale po přečtení mi připadá novej DVD přehrávač za 15 stovek jak zadarmo
Kúp nový za 1500 a budeš sa z neho tešiť tak 3-4 mesiace... Viď BIOSTEK, SIGMATEK a ..... Keď sa nájde jeden taký s dobrou optikou, tak ho budem opravovať a opravovať a opravovať... Až do zblbnutia.
Kondiky jsou OK a diody taky,IO je novy.jedine co jsem nemenil je optoclen a tranzistor P4J.........Toto jedine jsem nemenil.zda se mi to byt nejake divne.