Motor má údaje:
Siemens 100L IM B3
0,6/1,7kW 1,75/3,8A
400V Y/Y 950/1410W
380-420 Y/Y
Přemýšlel jsem o zapojení s posuvným kondenzátorem, ale zarazily mě údaje které jsem si opsal ze štítku. Nikde psáno 230 do D.
Děkuji za jakoukoli radu.
Moderátor: Moderátoři
Kdysi jsem něco podobného řešil.Ten motor jsme rozdělali a uvnitř jsme tu hvězdu rozpojili.Pak stačilo vyvést ty tři dráty ven a bylo.Nevím jestli by to šlo i tady,ale za zkoušku by to stálo.Teda pokud má tazatel dost zkušeností a trpělivosti. Co si o tom myslíš?honza_jan píše:Podle vypsaných štítkových údajů má motor 2 vinutí zapojená do hvězdy (Y) natvrdo, takže žádná sláva asi nebude. Svorkovnice má sice klasických 6 svorek, a otáčky se volí obvykle přepínáním přívodu buď na dolní trojici, nebo na horní trojici svorek. Výkon motoru je dimenzovaný pro potřebný příkon ventilátoru a kdybys vinutí, které je na 3 x 400V připojil na 230V a třetí fázi naháněl přes kondík, tak motor bude proudově přetěžovaný a odkouříš ho. Jediná schůdná cesta je dodržení štítkových údajů opravením rozvodů. Případná další kouzla jsou na draka, pokud je motor s ventilátorem jako jeden celek.