mrtvy ORAVAN z chalupy
Moderátor: Moderátoři
- ludoderzak
- Kontaktovat uživatele:
- ludoderzak
- Kontaktovat uživatele:
Co s tym este moze byt. D71 funguje.
Ozaj mohol som dat R95 odpor 15ohm namiesto 22 ohm. 22 ohmovy vykonovy som nemal.
Budiacae trafa Tr3 a Tr4 tyristorov 1 a 2 maju take vyhegane jadierka. Ale to je asi bezne. Mam este jednu dosku z monitoru na pocitac PP06 ktory vychadzal z Oravanu a trafaky tam tiez vyhegane jadieka.
Tiez som skusil vymenit hlavne napajacie trafo a nic.
Najprv som meral osciloskopom Budenie Ty2 v pohode a Ty1 nic.
Niekde som vystrachal jeden R modul tak som to skusil a TV sa rozbehol.
Este som to skusal zopar krat zapnu a chciplo to duplovane. Daco tam trosku zapraskalo ako preskok napatia a kaputo. Uz ani zdroj B poriadne nejde.Je nan velka spotreba takze klesa napatie a pomocne trafo sa zahrieva. Ked odpojit horizontalne vychylovacie cievky teda tym aj dalsie obvody napatie na B je normalne.
Kde by som mal hladat chybu. Podla mna opat odysiel R modul a este daco co zatazuje pomocny zdroj diky za radu.
jj spravoval jsem mistrovi v dílnách Oravana a tam byl taky death tenhle kondík...byl nafouklej...po výměně TV normálně jedebeda55 píše:Dobrý den , zkus ještě vyměnit C43 je to krab. C0,47uF je nad VN trafem. Bývá často z boku nafouklej /Ten kondik vyměň bez měření. Několikrát jsem měl i vadné vychylovací cívky na obrazovce- což by odpovídalo umístění TV na chatě !!
Jinak hodně zdaru.