pohon medometu

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
standa-amater

pohon medometu

#1 Příspěvek od standa-amater »

Sestrojil jsem elektrický pohon medometu,motor jsem použil ze stěračů z nákladˇáku 24V 3,5A Toroidní trafo 230/24V a usmernovací můstek 250V/25A. Funguje to celkem dobře,ale ten můstek se dost hřeje,nedá se udržet v ruce. Je to normálmí? Ještě bych chtěl regulovat otáčky motoru potenciometrem,poradil by mi někdo vhodný typ a parametry? Moc děkuji
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pajosek2 »

Máš ten usměrňovač na chladiči?
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Killroy
Moderátor

#3 Příspěvek od Killroy »

Ten můstek na chladič a otáčky regulovat vhodným triakovým regulátorem. Jen samotným potenciometrem to nepůjde. Regulace medometu vyšla v minulosti několikrát v AR.

Killroy
konosuke

#4 Příspěvek od konosuke »

odkazuji na (historický) pramen: Amatérské rádio č. 6 / 1988 str.210-213 - regulátor pohonu medometu. v krajní nouzi oskenuji do *.pdf a zašlu e-mailem. ahoj.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Sandal

#5 Příspěvek od Sandal »

Jakej to máš medomet?Takovej ten modrej na třech nohách a na kliku?
Určitě se mi válí ve sklepě nevyužitej origo motor.Jdou tam regulovat otáčky.Neni ale můj a musel bych se zeptat.
Lepší jednou ukázat, než desetkrát vysvětlovat :-)
Stan3

#6 Příspěvek od Stan3 »

Zkus postavit tohle:
http://www.uloz.to/1070670/pwm-regulato ... hranou.jpg
Stavěl jsem už několik regulátorů podle tohohle schématu a funguje to docela dobře.
standa-amater

#7 Příspěvek od standa-amater »

Děkuji za pomoc,ale jsem úplný amater a nevím,co je triakový regulátor a nevím jestli bych ho dokázal postavit. Na kolik takový regulátor vyjde?
Killroy
Moderátor

#8 Příspěvek od Killroy »

standa-amater píše:Děkuji za pomoc,ale jsem úplný amater a nevím,co je triakový regulátor a nevím jestli bych ho dokázal postavit. Na kolik takový regulátor vyjde?

Vykašli se na to když tomu nerozumíš. Akorát se s tím budeš patlat. Kup ten motor od sandala..

Killroy
Odpovědět

Zpět na „Poradna“