Umřela nám Leontýnka

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
mtajovsky

Umřela nám Leontýnka

#1 Příspěvek od mtajovsky »

Ve čtvrtek 5. února zemřela v Mnichově česká herečka Dana Vávrová, kterou jsme si zamilovali z role víly Leontýnky z dětského filmu "Ať žijí duchové". Podlehla rakovině, o které vědělo jen několik jejích nejbližších. Musím se přiznat, že mě to docela vzalo ... :( :(
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

mtajovsky píše:Ve čtvrtek 5. února zemřela v Mnichově česká herečka Dana Vávrová, kterou jsme si zamilovali z role víly Leontýnky z dětského filmu "Ať žijí duchové". Podlehla rakovině, o které vědělo jen několik jejích nejbližších. Musím se přiznat, že mě to docela vzalo ... :( :(

HM, je to blbé (jako každá smrt), ale vzhledem k tomu, že už je neděle 9.2., říkám "Dobré ráno!" - na zpravodajských serverech to bylo ještě ten den. Život má holt jednu nevýhodu - ani jeden z něj nevyvázneme živí...

P.S. - A Leontýnka nebyla víla, byla duch - a to duch dcery rytíře Mikuláše Medvěda Brtníka z Brtníku...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
mtajovsky

#3 Příspěvek od mtajovsky »

Bylo to ve zpravodajství už ve čtvrtek, to samozřejmě vím. Nepsal jsem to sem jako novinku, nechci suplovat zprávy. Spíš jako je to (aspoň pro mě) jeden z okamžiků, kdy se člověk zastaví a podívá se na svůj život z nadhledu. A třeba i pro někoho jiného.
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Ztvárnila desíky filmových postav, a přece si ji několik generací diváků spojuje s jednou jedinou rolí Leontýnky, která se tak stala smrtelnou, ale nesmrtelnou. Tak či tak, ještě tu mohla pobýt... smrtelná, ale živá!
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od pajosek2 »

Myslím,že pokud by lidé neumírali,tak by si nevážili života. Jedno bez druhého nejde,ale je to smutné. Leontýnka byla SUPER.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ZdenekHQ »

Když to vezmu, že každý čtvrtý člověk umírá na rakovinu, tak bohužel i každý čtvrtý herec. Ale v tomhle věku, to je drsný... Že by následky Černobylu ?
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
mtajovsky

#7 Příspěvek od mtajovsky »

ZdenekHQ píše:Ale v tomhle věku, to je drsný... Že by následky Černobylu ?

Dost drsný ...

Ten druh nádoru, který měla, a to se dnes jistě ví, způsobuje virus. Dnes už na to existuje očkování. Bohužel, v době, kdy Leontýnka 'rostla do slečny', neexistovalo.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“