Denon PMA-495R
Moderátor: Moderátoři
ochrana neplaší - jde o napájecí napětí, ztrací se napájení předku a relé - napětí na koncových trandech je v ókeji
nicméně jsem už (doufám) identifikoval velký kus tišťáku, kde chyba není
v pondělí ještě vše pořádně proměřím, včetně toho offsetu a dám vědět
Po odpojení desky a nahrazení pár drátama zesík zesiluje.
Po připojení desky na laboratorní zdroj:
šváb DENON bere 0,5 A při 5 V a strašně topí - někdy má snahu fungovat jindy je naprosto mrtvý - jdou tyhle zákaznické šváby někde sehnat nebo je to marné? Zitra bych opsal přesné číslo...
Průšvih je v tom, že ten šváb řídí jednak klidový proud konce a to dynamicky, jednak se stará i o proudovou ochranu a výstupní ofset. Při jakékoliv havárce konce v Denonech tenhle šváblík téměř vždy odejde současně s některým budičem, takže nákup nefunkčního kusu bych tedy neriskoval. Zkusil bych se s Eurostarem dohodnout, osm kil je sice pálka, ale ten zesilovač má užitnou hodnotu značně větší, takže bych si troufl tvrdit, že se oprava i v tomhle případě vyplatí.
A možná by nebylo od věci zapátrat, proč zesilovač už několikrát odešel. Příčiny mohou být totiž jen tři: buď to někdo opravil značně nekvalifikovaně a nepoužil při opravě to, co měl použít, tedy originály, nebo někdo použil sice označením stejné, ale pajcované polovodiče za pár kaček z GESu a za třetí, že tomu zesilovači prostě někdo dává po prdeli tak, že se upeče.
k neodbornosti:
první oprava - shořené trafo, vyměnil jsem ho pravděpodobně za trafo s trochu větším napětí
druhá oprava - odešel IO pro přepínání vstupů - jelikož jsem ho nesehnal, tak je to proklemovaný drátama a jede to jen na jeden vstup (obvod LC7821)
třetí oprava: posraný řídicí šváb
jinak polovodiče jsou origo, vyjma nové stabilizace napětí pro řídicí šváb, kterou jsem udělal teď
k provozu:
zesík hraje ve studentské hospodě s volume vytočeným neustále na max.
(takže Stepo, pokud jsi chceš vydělat pár piv, tak tam můžeš dávat AV techniku na Strahově dohromady ty
PS: šváb podle všeho kliďák a offset neřeší, řídí jen motorek na hlasitost, mute (odpojí napětí předku), výstupní relé, stand-by a DO.
offset je řešený OZ jako DC servo, řešení kliďáku jsem si nevšimnul - nehledal