anténa na rýchly internet

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Teflon8

anténa na rýchly internet

#1 Příspěvek od Teflon8 »

Mám problem. Mam internet cez T-mobile(rýchli internet). Mam na prijatie signalu antenu(vyzera ako markizacka) ktora chyta signal s frekvenciou 450Mhz. Problém je v tom že mám výpadky signálu. Je to spôsobené tým že sa nachádzam na hranici dvoch vysielacích pásiem dvoch vysielačov. V t-mobile mi povedali že to treba nejako odrušiť. Nevieto ako by sa to dalo vyriešiť. Ja som rozmýšlal nad zosilovačom ale neviem čo by to spravilo. Za rady ďakujem.
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Jedině zlepšit předo-zadní odstup a líp nasměrovat. Pořádně vyposlechni techniky od Teplého Mobilu, kterým směrem od tebe jsou ty vysílače, vyzkoušej možnosti a pak ten nežádanej musíš odstínit reflexní stěnou, kterou postavíš za anténu, aby "viděla" jen ten žádoucí vysílač. Jako materiál na tu stěnu stačí pletivo na "králičí" kotce natažené na nějaké pevnější konstrukci, nemusí to být plech. Reflektorovou stěnu vodivě spoj s nejzadnějším prvkem své přijímací antény.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
dolac

#3 Příspěvek od dolac »

Dobrý názov topicu.
Žiadny zosilňovač ti nepomôže. Viem si prestaviť iba lepšiu anténu (lepšiu smerovosť, prípadne lepší zisk), prípadne možno ešte nejaké filtre. Treba však najskôr zistiť aký zdroj rušenia tam máš.
Myslím si však, že by to mal riešiť provider a nie ty.
cabernet

#4 Příspěvek od cabernet »

Teflon8 píše:Mám problem. Mam internet cez T-mobile(rýchli internet). Mam na prijatie signalu antenu(vyzera ako markizacka) ktora chyta signal s frekvenciou 450Mhz. Problém je v tom že mám výpadky signálu. Je to spôsobené tým že sa nachádzam na hranici dvoch vysielacích pásiem dvoch vysielačov. V t-mobile mi povedali že to treba nejako odrušiť. Nevieto ako by sa to dalo vyriešiť. Ja som rozmýšlal nad zosilovačom ale neviem čo by to spravilo. Za rady ďakujem.

Tak toto by som neriešil. Používam ten istý systém, mne to ide ok. Keď ti povedali, že to treba odrušiť, nech dajú konkrétnu radu. Aj tak sa mi nezdá to odrušenie. Majú predsa svoj servis, tak nech sa postarajú o vyriešenie problému oni. V opačnom prípade im neplať.
Podobný problém má aj kolega. Nainštalovali mu DIGI-TV na 2 TV, pričom vzdialenejší TV má už podstatne horší obraz. Nemal to prebrať. Takisto polovičná robota, ale za peniaze, za ktoré to malo šlapať na jednotku.
V zamestnaní robím sevis, a na základe skúseností určite viem, že by to mali práve majstri o t-mobile.
Neviem presne, akú máš tú anténu. Ja mám len krátku asi 20cm dlhú priamo na modeme. Viem, že majú aj aktívne antény cca 800 Sk a že vraj sú to celkom dobré antény.
rnbw

#5 Příspěvek od rnbw »

Existuju aspon 2 druhy externych anten k tomu. Moje skusenosti s tym su take, ze je to nespolahlive a anteny velmi nepomahaju. Ako nudzovka k notebooku mozno, ale ako jedine pripojenie na internet urcite nie.
rudoex

#6 Příspěvek od rudoex »

Antena to vyriesi ale to je povinost providera on nech tam da taku antenu ktora ma zisk 19 db a nie zo ziskom 4-8db potom staci nech dalsi poskytovate vysiela trebrs wifi a uz je to zasumenne.
tandel

#7 Příspěvek od tandel »

Zisk 19dB? No tak to už bude pořádná anténa a některé jsou i trochu velké.
Hill
Administrátor

#8 Příspěvek od Hill »

To bych neřešil: je to věc providera, jak ti zajistí kvalitní službu. Nebo snad může hřešit na to, že v místě jinou možnost připojení nemáš?
Reklamuj a nech jeho techniky, ať se postarají.
Teflon8

#9 Příspěvek od Teflon8 »

ďakujem za rady
RadekB

#10 Příspěvek od RadekB »

cabernet píše:
Podobný problém má aj kolega. Nainštalovali mu DIGI-TV na 2 TV, pričom vzdialenejší TV má už podstatne horší obraz. Nemal to prebrať. Takisto polovičná robota, ale za peniaze, za ktoré to malo šlapať na jednotku.

Odbocim, ale fakt jsi me rozesmal. Kdyz o tom vis prdlajs, tak se prosim nevyjadruj. Druha TV se pripojuje jen pres vf modulator, a ten nikdy nebude mit obraz kvality 1A. Je to proste vlastnost, ne zavada. A za ty prachy fakt nevim, co by jste chteli. Mohl si vzit dva singly, ke kazde TV jeden, propojit to pres RGB scart kabelem a hotovo. Kdyz chce levneji, musi ozelet kvalitu.
merlin00

#11 Příspěvek od merlin00 »

anteny jsou k dostani.. staci pouzit LPA nebo Yagi, vypocty jsou kdesi na foru..
na netu ale zcela urcite..
hakamusai

#12 Příspěvek od hakamusai »

Používal jsem na internet přez mobil (Eurotel) nějakej čas (teď mám Wi-Fi) anténu na směrovou anténu na primu -fungovalo to parádně.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“