Udělejte si test z elektroniky

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
stepa
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od stepa »

ZdenekHQ píše:Bohužel spousta velmi nadaných lidí má velmi chabé schopnosti vést tým, takže o pozici šéfa ani nestojí.

Podle me to ma jeste vice duvodu, ktere si nezminil...vedeni tymu obnasi zodpovednost za cely tym a jeho vysledky, vic prace, delsi cas v praci. A kolikrat je rozdil v platu natolik bezvyznamny(jak kde), ze se do toho nikdo nehrne.
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od pajosek2 »

Andrea píše:Hezký. Otázka 8 je samozřejmě blbost.
Proč myslíš,že 8 je blbost? ty zdroje jsou paralerně a pokud budou mít stejný vnitřní odpor tak se napětí zprůměruje na 8.5V.Ovšem pokud není vnitřní odpor vyjádřen těmi paralerními odpory,to by bylo trošku jinak.Nebo jsem to blbě pochopil?
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Hurvo

#18 Příspěvek od Hurvo »

K otázke č.8:
Chlapi, na tej schéme nie sú uzly (čierne bodky) medzi voltmetrom a odporom a taktiež medi odpormi dole!!! Pozor na to, je to asi chyták!

Na ostatných schémach sú uzly pekne vyznačené!
radekrd
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od radekrd »

To nevadí, puntíky se kreslit nemusejí (pokud jde o odbočení).
pajosek2
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od pajosek2 »

Podle mne se musí tyhle testy brát s rezervou.Konkrétně otázkač.8 je teoreticky odvoditelná,ale proč by to někdo v praxi dělal. Prakticy by nejspíš ty zdroje shořely a používat zdroje se zbytečně vysokým vnitřním odporem je asi blbost.
To,že někdo dělá věci jinak než by jsi je dělal Ty ještě neznamená,že to dělá špatně.

Nemám zájem o korekci pravopisu.
Jezibabak

#21 Příspěvek od Jezibabak »

EKKAR píše:...ne "Udělejte to během dvou dní tak, jak jsem vám to tady namaloval!"...

jako bych slyšel toho našeho, ale náš říká spíš: ''Tady to kreslím, jak to že už to nemáte?''
Cust

#22 Příspěvek od Cust »

s tím šéfem je to husté...
.....
.....
šéfovi, který mi dá podobný test, dám výpověď
Naposledy upravil(a) Cust dne 12 úno 2009, 07:24, celkem upraveno 2 x.
kevin_mitnick

#23 Příspěvek od kevin_mitnick »

Hill píše:To souhlasí: správnému šéfovi nelze říci, že jeho příkaz splnit nejde, protože správný šéf se zvedne a předvede, že to jde.
Správný šéf nevydává nesmyslné příkazy.

Jo, to jsem zazil. Chlap v perfektnim kvadru a kravate byl vyslan zahranicnim majitelem aby tady provedl optimalizaci procesu. Kdyz se po.rala masina, tak vsichni tak nejak cekali, ze si natluce tlamu. Chlap se prevlekl do dzinu a trika s napisem "I HATE WORK" a behem tri hodin tu masinu rozdelal na soucastky po podlaze a slozil zpatky a ta masina fungovala jak hodinky dalsiho pul roku.

Pak skoncil u piva s celou udrzbou a pripravou vyroby, ozrali se jak hovada a kdyz ted rekne chlapum z vyroby ze maji suchou nohou projit Lipno, tak se zacnou hodne snazit...
mtajovsky

#24 Příspěvek od mtajovsky »

Na straně 6 mě to přestalo bavit, tak jsem zbytek jen prolétl. Proč mám pocit, že autor testu neví, že taky existuje střídavý proud? Ani jedna otázka na RLC obvody nebo trafa. Pokud to má být test na "Principy počítačů" co tam dělá otázka na ohmetr? A vůbec, s počítači to má společného tak nanejvýš vytržené partie z Booleovy algebry a kousíčky HW. Kde jsou otázky o programovatelném automatu, o von Neumannovské architektuře, strojních cyklech, sběrnicích, kde je cosi o software? Jestli to má být test na <b>principy počítačů</b>, má autor za 4.
rip

#25 Příspěvek od rip »

Pro zajímavost, šéf je absolventem oboru management a logistika.
neznamy sprostak

#26 Příspěvek od neznamy sprostak »

autor testu je predevsim C.U.R.A.K.......
Crifodo

#27 Příspěvek od Crifodo »

kevin_mitnick píše:Jo, to jsem zazil. Chlap v perfektnim kvadru a kravate byl vyslan zahranicnim majitelem aby tady provedl optimalizaci procesu. Kdyz se po.rala masina, tak vsichni tak nejak cekali, ze si natluce tlamu. Chlap se prevlekl do dzinu a trika s napisem "I HATE WORK" a behem tri hodin tu masinu rozdelal na soucastky po podlaze a slozil zpatky a ta masina fungovala jak hodinky dalsiho pul roku.

Pak skoncil u piva s celou udrzbou a pripravou vyroby, ozrali se jak hovada a kdyz ted rekne chlapum z vyroby ze maji suchou nohou projit Lipno, tak se zacnou hodne snazit...

Takových ale moc není.
Hill
Administrátor

#28 Příspěvek od Hill »

neznámý sprosťák z podhůří Orlických hor píše:autor testu je predevsim C.U.R.A.K.......

Ještě, že to ten můj nečetl, to by ho urazilo, protože on aspoň dělá jen to, co umí. Proti autorovi testu dost podstatný rozdíl.

Jenže, kdyby někteří manažeři měli dělat jen to, co kdo z nich umí, brzy by si s jejich umístěním pracovní úřady nevěděly rady.

Protože vůl zůstane volem, i když má osvědčení, že absolvoval kurs plemennýho bejka.
stevo59

#29 Příspěvek od stevo59 »

Protože vůl zůstane volem, i když má osvědčení, že absolvoval kurs plemennýho bejka.
:prst:
Svätá pravda.
Crifodo

#30 Příspěvek od Crifodo »

Šéf nemusí do detailu rozumět řemeslu podřízeného, to ani nejde. Na druhou stranu, pracovníci údržby poznají rychle, když jim šéfuje inkoust co neumí ani posoudit kvalitu jejich práce, ani nerozumí tomu za co je placen, tj. řízení provozu/firmy. Kdysi stačilo to všechno prostě zohlednit přes mzdu. Děláš dobře, vyděláš si, děláš míň - máš po prémiích, uděláš průser - letíš a k tomu žaloba.
Problém je, že takhle čisté vztahy už málokde fungujou a do průmyslu se krásně schová armáda zmr.dů na všech pozicích. Personální agentury vyrábějí testy, firmy podle nich nakupujou lidi a lidi tam pak stejně dělají cvičené opice. V případě socanských dotovaných montoven s daňovými prázdninami to pak stejně všichni ve skutečnosti platíme. Ty potrhlé agentury, psychotesty, reklamu i daňové prázdniny.
Malý příklad co se všechno uživí :twisted: :twisted: :twisted: :
Dvanáct let jsme hledali terminologii, která propojí západní informačně industriální a východní informačně duchovní svět, abychom vyvinuli vlastní koncept efektivního náboru a motivace lidských zdrojů.
Na základě zkušenosti učiněné s našimi klienty sdruženými v automobilovém průmyslu i mimo něj v oblasti náboru, implementace, motivace a vzdělávání jsme vyvinuli koncept zcela odlišného uchopení příčin a následků negativních jevů personální problematiky, tzv. korporátní reality.
:flipa: http://www.dike.cz/
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“