Určení pořadí fází
Moderátor: Moderátoři
Určení pořadí fází
Akym pristrojom, alebo i inym sposobom sa da urcit poradie faz L1, L2, L3?
Viete poradit?
Potrebujem to zistit este predtym ako ich zapojim na trojfazovy motor a urcim podla spravneho smeru otacok.
BOBOBO píše:Jsem sám zvědav na odpovědi od zkušených . Pořadí fází Ti určí i "vadaska ". Dají se s ní zapojit všechny zásuvky tak , aby se připojený motor točil vždy stejně . Ale nikdy jsem to takto nepitval . Nepřišel jsem do styku se zařízením , které by neumožnilo motor mechanicky odpojit nebo nevydrželo cuknutí i zpětným směrem . Takže dodnes zapojuji pokus/omyl z výše uvedených důvodů . Pochopitelně Ti nebudu doporučovat specielní přístroje na tuto činnost , když je použiješ jednou v životě .
Ako na vadaske urcim fazovy posun?
-
zdenoeddie666
dusan94 píše:BOBOBO píše:Jsem sám zvědav na odpovědi od zkušených . Pořadí fází Ti určí i "vadaska ". Dají se s ní zapojit všechny zásuvky tak , aby se připojený motor točil vždy stejně . Ale nikdy jsem to takto nepitval . Nepřišel jsem do styku se zařízením , které by neumožnilo motor mechanicky odpojit nebo nevydrželo cuknutí i zpětným směrem . Takže dodnes zapojuji pokus/omyl z výše uvedených důvodů . Pochopitelně Ti nebudu doporučovat specielní přístroje na tuto činnost , když je použiješ jednou v životě .
Ako na vadaske urcim fazovy posun?
je to na nej obycajne napisane
A-B svieti
B-A nesvieti
samozrejme trochu treba tomu aj logiky
Potrebujem to zapojit na prvy pokus so spravnym otacanim.
Vadasku mam taku, ze je tu led stupnica s voltami, plus, minus, faza. Nejake A-B, B-A tu nemam. Pri zapojeni na L1, L2 vsetko svieti, rovnako i opacne L2, L1.
Prosim, ponuknite viac rieseni.
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
dusan94 píše:Nemozem skusit pokus - omyl. Ziadne zapojenie a dodatocna uprava fazy- prekablovanie.
Potrebujem to zapojit na prvy pokus so spravnym otacanim.
Vadasku mam taku, ze je tu led stupnica s voltami, plus, minus, faza. Nejake A-B, B-A tu nemam. Pri zapojeni na L1, L2 vsetko svieti, rovnako i opacne L2, L1.
Prosim, ponuknite viac rieseni.
hmm to je nejaka moderna vadaska
podla mna pokial potrebujete zapojit motor, alebo nejaky iny otacavy stroj, neni nutne vediet presne ktora faza je 1. 2. a 3. Staci vediet len ich poradie ako pisali, aby sli zaradom, napr. 3.-1.-2. . Myslim ze keby ste uviedli presne co potrebujete zapojit aj nase odpovede by boli konkretnejsie
BOBOBO píše:Já nyní spamněti nevím , jestli to byla ZN 1 nebo ZN2 , je to ta s doutnavkou , ta druhá je na malé napětí , ta má uvnitř baterku a žárovičku na prozvonění spojů .
Ta o které mluvíš na měření sledu fází musí mít šedivou barvu, ta druhá byla červená či oranžová na nízké napětí. Ale jak jsi to popsal s tím pořadím fází je správné. Jinak já když zapojuji motory, tak nejprve nějak zapojím pořadí a hned to zase přehodím na jinou fázi. Podle Murphyho zákona to vychází
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Kondík je na napětí aspoň 630 V, raději na 1 kV.
- Přílohy
-
Sled_fází.jpg- (7.67 KiB) Staženo 229 x