multimetr UT-70A
Moderátor: Moderátoři
-
Filda
multimetr UT-70A
UT70A
a svete div sa, po 6 mesiacoch mi začali odchádzať funkcie (na displeji behali hodnoty od výmyslu sveta)
tak som prišiel do predajne, oni ho poslali späť do firmy a po mesiaci čakania (svete div sa) prístroj fungoval a stálo ma to 400 Sk ibaže znovu došlo po krátkej dobe ku tomu istému a dnes na ňom odmerám akurát tak frekvenciu, inak mi leží v skrini a to nehovorím, že sa mi vratil s iným puzdrom, kedže ja som si na displeji šetril ochrannú foliu zatial čo ten vrátený má totálne doškrkané okienko.
Odišlo najprv meranie kapacity a indukčnosti a potom aj meranie napätia aj prúdu
plošný spoj má vzadu z 1/2 neznámy biely povlak
-
Filda (nepřihlášený)
Ono totiž ukazuje na displeji rôzne cifry, aj keď na prístroji nemerám (teda ihneď po zapnutí) - dufam, že mi najbližšie nenapíšeš, či viem ku čomu služi tlačítko HOLD
-
plosak.jpg- (50.3 KiB) Staženo 435 x
-
UT70A.jpg- (46.64 KiB) Staženo 472 x
Filda (nepřihlášený) píše:DAP : já ho mám už fakt dlouho ....... když ti to neměří indukčnost a kapacitu tak za to muže taková malinká pojistka vevnitř .... musíš ji vypájet a zapájet druhou (taky se mě to stalo ale můžeš si za to sám) a to napětí a proud .... nevím ale neměřils náhodou proud ve zdířce pro napětí (omylem)![]()
![]()
ten můj v pořádku jede
Tak že podarilo sa mi odpalit meranie C a L. Pri merani na rozsahu 200V na TIG zvaracke ma hlupo napadlo stlacit mikrospinac aby nabehol hlavny zdroj, samozrejme zaplo sa aj HF zapalovanie obluka merak len blikol a zhasol...po zapnuti nabehol meral všetko čo mal. prekvapenie prislo neskor .. nemara c a l. pri prepnuti na rozsahy zobrazenie 1600, a symbol vybitej baterie. Vymena 4066 a TL062. Mera to ale urcite presnost bude ta tam.
Tak že keby bol niekto taky sikovny....
- Přílohy
-
vymena IO1.jpg- (146.2 KiB) Staženo 342 x
Nemám zas tak velkou motivaci UT70A opravovat.
- Přílohy
-
UT70A multimetr schematic.gif- (235.63 KiB) Staženo 219 x
- Artaban001
Měření zesilovacího činitele je děláno za pomocí přípravku, kde je báze s kolektorem propojena přes odpor a kolektor a emitor jde přímo na svorky přípravku. Pokud je tranzistor probitej B-E, udělá to ten samý "efekt". Třeba je to nějaká forma upozornění na vadu - tranzistory jsem s tím ještě neměřil,
Kondenzátory ještě taky ne. V práci měřívám kondenzátory dost často a někdy je potřeba měřáku dát více času, nebo mu vnutit předpokládaný kapacitní rozsah a hlavně - Je jedno, jaký kondenzátor měříš - nový, vymontovaný, hlavně je nezapomínat preventívně vybít před připojením k měřáku. Vstupy pro tohle někdy nebývají jištěné.