Motor na pračce INDESIT WG842TP

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jirkati

Motor na pračce INDESIT WG842TP

#1 Příspěvek od jirkati »

Asi po hodině praní na dva roky staré pračce se začne motor ohřívat a při odstřeďování začne být cítit izolace. Servisák prohlásil motor za vadný s tím, že nový bude s montáží za cca 4,5 tis. Kč. Dotaz na převinutí ve dvou firmách - vždy přes 3 tis. Kč. Než začnu motor vyndávat - má smysl se pokusit o opravu? Převíjet kotvu rozhodně nebudu.
honza_jan

#2 Příspěvek od honza_jan »

Co takhle zkusit zaříkávání, když myslíš, že je nový motor drahý a převinutí se ti taky nechce platit. :)
keemo

#3 Příspěvek od keemo »

Nechcem rozdavat negativne rady a podobne veci ale kdesi na nete som nasiel diskusiu a je to prave INDESIT na ktory ludia hromadne nadavaju...nasli sa aj svetle vynimky ale dvaja traja ludia z celkoveho poctu odhadom okolo stovky je dost malo...:(
Carel

#4 Příspěvek od Carel »

Takže to má výrobce dobře vypočítané na 2roky záruky.Asi bych se rozhodl pro koupi dalšího "pračko hybridu",ale jiné značky,nebo solidnější.Ale jaké :?: Asi už se zde o tomto tématu psalo.
jirkati

#5 Příspěvek od jirkati »

No jo, taky jsem předem načetl co se dalo. Tajně jsem doufal, že někdo napíše "zkontroluj uhlíky, často odcházejí", ale tahle to vyřeším zítra novou pračkou. Žena si dnes vyhlídla ELEKTROLUX, který prý stejně vyrábí BOSCH. Snad to bude lepší než ta původní krásná nerezová Indesitka.
tatramacek

#6 Příspěvek od tatramacek »

zkus ještě před koupí nové pračky zkontrolovat ty uhlíky... Případně zkontroluj jestli jiskří komutátor při ždímání z namočeným prádlem - aby motor měl velkou zátěž. Jseš si jistý že ten pach jde z toho motoru ??
Že třeba nemáš špatný elektronický modul. Když mojí máti dovezli v roce 2002 novou automatku a naklonili ji aby ji odblokovali před prvním praním tak jsem si všim že je vybavena komutátorovým motorem jako každá pračka z této "moderní" doby... Proklínal jsem to ze začátku co jsme si to koupili za šmejda ale značka Zanussi mne uklidňovala. A opravdu jsem byl překvapen. Já se za tu dobu co opravuji pračky - jako koníček nesetkal s tím že by komutátorový motor v pračce byl spálený anebo poškozený.... Jinak pošli mi fotku toho motoru a jeho štítek na můj mail který Ti posílám soukromou zprávou a délku uhlíků + stav komutátoru - 4 fotky 8-)
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Indesit je rovnaky ako vsetky talianske vyrobky - pekny, ale pekny smejd. Je to potvrdeny fakt od opravarov.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“