BM 463

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Osc

BM 463

#1 Příspěvek od Osc »

Dobrý den, koupil jsem si tento osciloskop. S měřením osciloskopem nemám zkušenosti. Nemám zatím sondy a tak abych si ho zkusil, připojil jsem na kanal B drátem kalibrátor. Návod, co jsem našel na internetu, jsem si přečetl. Nepovedlo se mi, aby se obraz zastavil. Na točení knoflíkama synchronizace, druhu synchronizace a přepínač polarity synchronizačního signálu to nereagovalo. Je to normální, nebo je závada na osciloskopu, nebo je chyba mém v ovládání osciloskopu? Jestli jsou to poslední dvě možnost, prosím poraďte, včem je chyba. Je normální, že píská? Děkuji za odpovědi.
Erny

#2 Příspěvek od Erny »

Zkus přepínač volba synchronizace dát do polohy Vf nebo Nf automatická a potom zkus zastavit obraz potenciometry stabilita a úroveň spuštění, úroveň amplitudy musíš mít víc, jak přes půl stínítka. Pokud se nepodaří zastavit obraz bude závada v synchronizčním obvodu. Píská zdroj, ne však moc.
Jo a ještě druhý přepínač volby synchronizace v poloze interní + nebo - .
jandu

#3 Příspěvek od jandu »

Zatiaľ sa prihlásil jeden záujemca o kúpu. Ale našiel som stránku -
aukro maďarské http://www.vatera.hu/listings/index.php ... =360&td=on vidím tam aj dokumentáciu, skúsim kontakt na predajcu.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od stepa »

jandu píše:Zatiaľ sa prihlásil jeden záujemca o kúpu. Ale našiel som stránku -
aukro maďarské http://www.vatera.hu/listings/index.php ... =360&td=on vidím tam aj dokumentáciu, skúsim kontakt na predajcu.

Jandu, nejses trochu mimo? :D
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Osc

#5 Příspěvek od Osc »

Erny, nepomohlo. Píská slabě vysokým ténem.
Erny

#6 Příspěvek od Erny »

Tak to pískání je normální. Podívej se na E 329 a E330 jestli nemají upadlé vývody, pozor opatrně. Pokud ne, prověř tranzistory v tomto obvodu. U těchto přístrojů mají často upadlé vývody. Nevím koho to v Tesle napadlo tvarovat nožky polovodičů do oblouku....
Přílohy
nový-2.jpg
(295.71 KiB) Staženo 261 x
SMITH

#7 Příspěvek od SMITH »

AK nič neviete o osciloskopoch ,doporučil by som kúpiť /zohnať knižku "Poznávame elektroniku VII -Osciloskopy"
:-) Nikdy neříkejte, že něco nejde, protože vždy se najde blbec, který neví, že to nejde, a udělá to ! :-)
Úspěch je špatný učitel. Kvůli němu si chytří lidé myslí, že nemohou prohrát. (Bill Gates)
Osc

#8 Příspěvek od Osc »

Dal jsem ho k jednomu člověku na opravu a byly špatný obě tunelový diody.
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“