Analogový vs. digitální osciloskop

Problémy s měřícími přístroji, detektory fyzikálních veličin, detektory kovů a další

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Andrea

#61 Příspěvek od Andrea »

Ilem píše:Tak jo, ukecala jsi mě. Asi je digitál lepší, když se to s ním umí. :agree: Proto jsou asi taky dražšší. Nevíš, jestli to takhle dělají i ty USB scopy? Pak by mi stačilo ho připojit k notebooku a bylo by po problému. Jsou přece jen poněkud levnější, než kvalitní oscilo.

S USB osciloskopama mám asi stejné zkušenosti jako ty s digitálama, radši se jim obloukem vyhýbám :lol:
stepa
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od stepa »

Mel jsem tu cest merit nekolik hodin s USB oscilo od Vellemana a nijak me to neuchvatilo, orientacni mereni jo, ale jinak tezko. Asi jsou i lepsi USB oscilo, ale s temi jsem nemeril. Kam se ten Velleman hrabe na TDS220 :)
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
rip

#63 Příspěvek od rip »

A kam se TDS220 hrabe na kvalitní analog.

U nás ve firmě se vývojáři napřed dívají na všechno analogem. Teprve, když už víme, jak ty průběhy vypadají ve skutečnosti, tak se odvážíme udělat doplňkové měření na digitálu a smějeme se, jak to na tom digitálu blbě vypadá (TDS220).

Bez analogu by výsledky pozorování byly naprosto scestné a vedly by k mylným závěrům.
EKKAR

#64 Příspěvek od EKKAR »

ZdenekHQ píše:Můj osobní názor je, že "anologu" přísluší, co analogového jest a naopak... Ale to jenom tak bokem, pak to končí tak, že člověk má osciloskopy dva.

Přestaňte se hádat - výše uvedené hovoří za vše. Proč k tomu mocí mermo chcete objevovat Ameriku?
HOWGH!
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
stepa
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od stepa »

rip píše:A kam se TDS220 hrabe na kvalitní analog.

U nás ve firmě se vývojáři napřed dívají na všechno analogem. Teprve, když už víme, jak ty průběhy vypadají ve skutečnosti, tak se odvážíme udělat doplňkové měření na digitálu a smějeme se, jak to na tom digitálu blbě vypadá (TDS220).

Bez analogu by výsledky pozorování byly naprosto scestné a vedly by k mylným závěrům.

Boze to je jak u blbejch! Slo tady o USB osciloskop...neporovnaval jsem digital/analog. Tyhle zabomysi valky ve stylu analog/digital jsou fakt o nicem a nema cenu to resit.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od ZdenekHQ »

Andrea píše:...A ne/soudělnost frekvence děje se vzorkovací frekvencí nemá na zobrazení průběhu vliv. Prostě si osciloskop pustí od triggeru vzorkování pokaždé o pár set pikosekund posunuté a postupně dovzorkuje průběh jako by měl vzorkovací frekvenci třeba 1Gs/s.

Mimochodem touhle metodou se dají i s relativně pomalým převodníkem vzorkovat velmi rychlé průběhy, pokud jsou periodické. Pokud máte k dispozici vhodnou a přesnou digitální zpožďovací linku a rychlý obvod sample&hold, můžete vesele s 1MS/s převodníkem opravdu vzorkovat gigahertz :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
rip

#67 Příspěvek od rip »

Stepa napsal: ...neporovnaval jsem digital/analog...

Téma vlákna zní: <b>Analogový vs. digitální osciloskop</b>

Takže Stepo, nepiš kraviny, podívej se na téma vlákna a laskavě porovnávej digital/analog.
Cust

#68 Příspěvek od Cust »

ach jo, další vlákno, kde jde o to, kdo bude mít poslední slovo...

rip: vždyť štěpa odpovídal na otázku, jak je to s USB skopy...
takže Requiescat In Pace
rip

#69 Příspěvek od rip »

V tvém případě se mi jeví, že ti jde hlavně o co největší počet příspěvků...

Pokud chceš tvrdit opak, tak si to číslo tam nalevo nejdřív zruš...
Cust

#70 Příspěvek od Cust »

rip píše:V tvém případě se mi jeví, že ti jde hlavně o co největší počet příspěvků...

Pokud chceš tvrdit opak, tak si to číslo tam nalevo nejdřív zruš...

chtěl bych poprosit moderátory, aby mě vymazali počet příspěvků - děkuji
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od ZdenekHQ »

Nebo nastavili třeba 14 256 689 příspěvků :lol:
]
Cust

#72 Příspěvek od Cust »

hustéééé...
aby tě někdo nežaloval, že už dosahoval k vytoužené tisícovce a ty jsi mu to vypnul :-)))))
Naposledy upravil(a) Cust dne 20 úno 2009, 14:10, celkem upraveno 1 x.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od ZdenekHQ »

Tak, jedno nepřátelské kopí ve formě zobrazování počtu příspěvků globálně zlomeno, jsem zvědavý, co za moudré argumenty bude padat teď.
]
stepa
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od stepa »

ZdenekHQ píše:Tak, jedno nepřátelské kopí ve formě zobrazování počtu příspěvků globálně zlomeno, jsem zvědavý, co za moudré argumenty bude padat teď.

Ted to bude nojooo, ty ses modrej, honis si triko. Nojooo, ty mas team boss/team member a myslis zes sezral vsechnu moudrost...kdo chce psa bit, hul si vzdycky najde :wink:

EDIT// a ted bych zakazal anonymy, kdo chce prispivat, at se registruje.

ti rip: ja odpovidal Ilemovi na dotaz ohledne USB osciloskopu, kdyz to nedokazes pochopit, tvuj problem.
EKKAR

#75 Příspěvek od EKKAR »

S tim povinným registrováním - takový návrh už tady byl, neprošlo to. Akorát si myslím, že kdo se chce vážně na něco optat a ne jen prudit, provokovat a následně buzerovat s výhodou minimální postižitelnosti, se zaregistruje a rád - Bastlírna už je docela pojem. Spousta dalších fór má povinnou registraci i jen pro čtení, tak proč nejít na částečné omezení a nepožadovat registraci k umožnění napsat cokoliv do fóra?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Odpovědět

Zpět na „Měřící přístroje, detektory fyzikálních veličin“