Izolace lanek

Dotazy na technické problémy, vlastní řešení technických problémů

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
stepa
Kontaktovat uživatele:

Izolace lanek

#1 Příspěvek od stepa »

Ahoj,
resim ted nasledujici problem. Pro mereni v teplotni komore (-40˚C) - (+80˚C) potrebuji okynkem vytahnout nekolik vodicu pro mereni napetovych prubehu mereneho vzorku. Vydrzi mi to PVC izolace? Co jsem tak kde vycetl, tak je jenom do 60˚C. Nebo je jediny reseni jit cestou drazsich lanek se silikonovou izolaci? Diky za odpovedi.
...to co pisu nemyslim zle, ikdyz to tak muze vyznit...
Crifodo

#2 Příspěvek od Crifodo »

Používal jsem teflonové lanko, teda měděné postříbřené s teflonovou izolací, pro měření vulkanizace protektorů. PVC v mrazu praská a teplem změkne, kromě toho že smrdí, může se mechanicky poškodit.

https://ssl.aukro.cz/item541924671_post ... 100_m.html
stepa
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od stepa »

Vyhrabal jsem v zasobach tohle lanko s pletenou izolaci. Vyhovelo by? Zkousel jsem na izolaci sahnout pajeckou s nastavenymi 200˚C a vydrzela.
Přílohy
lanko.jpg
(39.4 KiB) Staženo 106 x
Crifodo

#4 Příspěvek od Crifodo »

jestli je to bavlna lakovaná olejovým lakem tak určitě, jen se někdy zoufale odizolovává.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od stepa »

To ti nereknu, co to je. Ale s tim odizolovanim mas pravdu...jsem zkousel kousek, abych to vyfotil a vyprd jsem se na to a vyfotil druhy hnusny konec.

Zkousel jsem test, co to udela pod plamenem. To bile okolo lanka se speka a to zlute po chvilce chytne a slabe hori, celkem rychle uhelnati, kdyz to sfouknu, tak to docela fest smrdi.
keemo

#6 Příspěvek od keemo »

Taketo kabliky sa poutivaju v rychlovarnych konviciach a zehlickach takze asi budu vhodne...a ked pises ze izolacia vydrzala 200 st.C tak myslim ze urcite..
Sendyx

#7 Příspěvek od Sendyx »

Proč nepoužiješ silikon ?
BOBOBO

#8 Příspěvek od BOBOBO »

Tenhle opletený vodič jsem viděl ve starších západních sporácích , jako přívody k plotnám . Je dobrý .
Crifodo

#9 Příspěvek od Crifodo »

pozor, nepleťte si opředení lakovanou bavlnou, kdysi častou izolaci, s izolací v konvicích a sporácích. Tam jsou trubičky ze skelných vláken. Něco podobného je taky na žárovkách v kopírkách.
keemo

#10 Příspěvek od keemo »

no neviem ja mam v konvici a kablikoch k tejivke zo zehlicky takuto izolaciu akurat bielu...
promise

#11 Příspěvek od promise »

to Stepa,z vlastní dlouholeté zkušenosti s měřením v rozsahu teplot od -60 do +80°C vím, že PVC isolace spolehlivě vydrží.V mrazu samozřejmě ztvrdne,ale předpokládám,že se v tvém případě v komoře vodiče nepohybují.Používali jsme lanka Lauš i v kabelech bez problémů,ale jen pro
zkušební kabeláže.
stepa
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od stepa »

Sendyx píše:Proč nepoužiješ silikon ?

Chtel jsem znat mozne alternativy :wink:
promise píše:to Stepa,z vlastní dlouholeté zkušenosti s měřením v rozsahu teplot od -60 do +80°C vím, že PVC isolace spolehlivě vydrží.V mrazu samozřejmě ztvrdne,ale předpokládám,že se v tvém případě v komoře vodiče nepohybují.Používali jsme lanka Lauš i v kabelech bez problémů,ale jen pro zkušební kabeláže.

Ne ne, pohybovat se nebude. Bude to staticky mereni.

Diky za odpovedi.
Odpovědět

Zpět na „Poradna“