EZS
Moderátor: Moderátoři
EZS
Ma niekdo manual?Asi Alovka ma najblizsie k EZS.
CaK 236 je 6 sluckova a CaK 238 je 8 sluckova ustredna.
Kamarade na CaK nemam manuale, islo by to poslat aj mne? Na oplatku ma aj ja nejake: DSC, PARADOX, GALAXY, JABLOTRON, ARITECH, ROKONET...
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
Re: EZS
K tvomu prispevku. Ked uz si zakaznik dava prenasat ustrednu do druheho objektu tak mu odporucim ak ma staru ustrednu aby som mu ju vymenil za novu. Raz sa mi stala podobna vec ohladom prekladky a nechal som sa ukecat na prekladke staruckej HESTIE. Nakoniec chcel mat z toho plnohodnotnu ustrednu s klavesnicou, pripojenim na PCO a podobne veci. Natrapil som sa ako 🤐 kym som mu vysvetlil ako sa veci maju...Za 3 dni rozmyslania mi zavolal a prehodili sme komplet system.
Oživenie umrtvených RJ, tacho, immo, airbag, diagnostika automobilov, chiptuning, kódovanie a dorábky systémov, autoelektrika, zabezpečovacie a kamerové systémy
Tu prekladku som nerobil ja.Keby tak bolo urcite by som nedal v dnesnej dobe takuto ustrednu.A preto nerobim servis na ine projekty.Niekdo smotanu a ja sa budem trapit za par supov so servisom studenych spojov a zlych svork. kontaktov.A pocuvat:to tolko za taku chvilu?A pritom servis sa plati vsade.
Ja mam zas skusenost s vetami :tu mi netreba snimac,tu nic cenne nebude
a podobne.A po montazi - ved tadialto by sa mohol niekto dostat....
A preto roky robim systemom:bud min. zabezpecenie podla mna alebo vôbec.A nemam problem a hlavne dobry spanok.
A ohladom novych systemov mam podobne skusenosti...STACIA MI LEN 3 SNIMACE...a potom som mu ich tam nahadzal 7kuskov.
Mam dobry recept:Nechces zabez. tento priestor?Nie je problem.Napisem vyjadrenie,ze majitel nechcel akceptovat môj navrh ochrany a dam mu to podpisat.A dodam:Viete to nie kôli mne,ale pre policajtov pre istotu.
A mam skusenosti,ze nebolo treba nic vypisovat-hned pristupil na moje podmienky ochrany objektu.A pohoda.
- alovka
- Zakladatel fóra/superadmin
- Kontaktovat uživatele:
Určitě bych si dal bych pozor na míru zabezpečení objektů a jejich kategorie dle ČSN EN a zařazení podle vyhlášky o objektové bezpečnosti. Od tohoto se odvíjí míra zabezpečení, náhradní zdroje, typ systému, což samozřejmě určitě máte v projektové dokumentaci, která musí být povinně u každého elektrického zařízení
No jasne ze ma kazdy projektovu dokumentaciu
GEEL
To nieje zly napad. Raz som to aplikoval este v starej firme. A zakaznik si to nerozmyslel. Ale spravim si tlacivo a bude po Kacinej svadbe
Projektovu dokumentaciu hlavne pri domoch a bytoch ma malo kdo.Hlavne ked sa to robi narychlo a dodatocne.12 rokov som robil technika v zab. firme a projekty nebolo treba.Zalezalo aku formu mala tech. dokumentacia.Neviem ako u Vas?