ATMEL
Moderátor: Moderátoři
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- xatan
- Kontaktovat uživatele:
ad1
k tomu, ked sa niekto cuduje, ze som pouzival od roku 81-85 asembler a dos? kludne ho necham cudovat dalej, ale odporucam precitat vznik mikroprocesoru(76) aj s datumami, vyvoj microsoftu a preco Bill isiel tak dopredu, ze? keby nebolo IBM, tak by v tej garazi sedel do dnes a v roku 81 som mal na stole ja uz doma ZX81, a tam bol nielen Basic, dos a asembler, ale aj ine veci........len tolko k tomu cudovaniu
ad2
nevykradam ziadne milionove vyvovojove prostredia, preto som sa pytal na GNU soft, a rozblikavat LED s jednocipakmi? to nemyslite vazne? na to mi stačí 7400 a 7496ka
ad3
hej asembler je rychly, to je nepopieratelne, ale strojovy kod pre procak je asi najrychlejsi a ten ja dostanem aj z Cecka vdaka kompileru a tazko ma niekto presvedci, ze nie je pohodlnejsie robit soft v C pre aplikacie GSM a GPS ako v skostnatenom asembleri, nie?
xatan píše:fajn fajn, debatka pokracuje, to je fajn
ad1
k tomu, ked sa niekto cuduje, ze som pouzival od roku 81-85 asembler a dos? kludne ho necham cudovat dalej, ale odporucam precitat vznik mikroprocesoru(76) aj s datumami, vyvoj microsoftu a preco Bill isiel tak dopredu, ze? keby nebolo IBM, tak by v tej garazi sedel do dnes a v roku 81 som mal na stole ja uz doma ZX81, a tam bol nielen Basic, dos a asembler, ale aj ine veci........len tolko k tomu cudovaniu
ad2
nevykradam ziadne milionove vyvovojove prostredia, preto som sa pytal na GNU soft, a rozblikavat LED s jednocipakmi? to nemyslite vazne? na to mi stačí 7400 a 7496ka
ad3
hej asembler je rychly, to je nepopieratelne, ale strojovy kod pre procak je asi najrychlejsi a ten ja dostanem aj z Cecka vdaka kompileru a tazko ma niekto presvedci, ze nie je pohodlnejsie robit soft v C pre aplikacie GSM a GPS ako v skostnatenom asembleri, nie?
A co jsi měl u té ZX81ky za floppynu?
- xatan
- Kontaktovat uživatele:
mne tu neslo o to sa dohadovat, kedy bol DOS k dispozicii, len dufam, ze sa o tom so mnou nedohaduju ludia narodeni po 1981?, ale pokial sa niekto rad pre o svojej pravde a nevie pripustit, ze existuje aj ina, ako ta ich, tak nieco pre nich mam:
MS-DOS development originally started in 1981,[2] and was first released in 1982 as MS-DOS 1.0.[2] Several versions were released under different names for different hardware.
Ale to este pred MS-DOSom fungovalo niekolko DOSou pod roznymi menami a na roznych OS a HW. Ale pravdepodobne ti co sa tu cudovali poznaju iba MS-DOS.
Ale nebol mojim zamerom sa dohadovat kedy a kde s dosom, islo mi o Atmely a C pre nich. Skoda, ze niektori nepochopili temu.
A k otazke, aku floppynu som pouzival k ZX81? ziadnu, to este nie, to sme este vsetci, v tych casoch pozerali ako na zazrak, ze sa do domacnosti dostal relativne lacno (asi 20000KCS)vobec niejaky osobny pocitac a nezapratal celu izbu. Tu floppynu som pouzival az k ZX Spectrum(1982) a bola 5,25" a slapala pod TR-DOSom. Skoda, ze Sir Sinclair skrachoval na obchodoch s ropou, mohol este dat na trh nieco genialneho.
xatan píše:A k otazke, aku floppynu som pouzival k ZX81? ziadnu, to este nie, to sme este vsetci, v tych casoch pozerali ako na zazrak, ze sa do domacnosti dostal relativne lacno (asi 20000KCS)vobec niejaky osobny pocitac a nezapratal celu izbu. Tu floppynu som pouzival az k ZX Spectrum(1982) a bola 5,25" a slapala pod TR-DOSom. Skoda, ze Sir Sinclair skrachoval na obchodoch s ropou, mohol este dat na trh nieco genialneho.
Takže to, že jsi měl na ZX81 DOS, je kec.
- tomasjedno
xatan píše:fajn fajn, debatka pokracuje, to je fajn
ad3
Ty jsi snad myslel, že tu někdo propaguje interpret assembleru?
Kouzlo psaní rychlých a nenafouknutých programů v assembleru je v tom, že můžeš, pokud dobře znáš procesor a jeho instrukční soubor, vybírat, jakou konstrukci a jakou instrukci použiješ, nepushovat pořád všechny registry do stacku a podobně, jak to kompilátory vyšších jazyků dělají. To by ses divil, co tam nasekají balastu - řeší to hrubou silou.
xatan píše:A k otazke, aku floppynu som pouzival k ZX81? ziadnu, to este nie, to sme este vsetci, v tych casoch pozerali ako na zazrak, ze sa do domacnosti dostal relativne lacno (asi 20000KCS)vobec niejaky osobny pocitac a nezapratal celu izbu. Tu floppynu som pouzival az k ZX Spectrum(1982) a bola 5,25" a slapala pod TR-DOSom. Skoda, ze Sir Sinclair skrachoval na obchodoch s ropou, mohol este dat na trh nieco genialneho.
No já nevím, já jsem měl ZX81 asi od 1982 a stála mě tuším 2-3 tis. Kčs. Ne 20.
TR-DOS pro Spectrum byl dán na trh 1985, takže jestli jsi ho měl už v 1982, tak sis ho musel sám napsat