Samsung DVD-M405
Moderátor: Moderátoři
Samsung DVD-M405
lipko píše:Ahojte na fóre. Mám tu tento starší DVD prehrávač a problém nastal vtedy, keď začal preskakovať sekvencie DVD alebo skladby na CD. Po vyčistení optiky to bolo za čas lepšie ale teraz sa to prejavilo znova. Tak som to vyčistil a pre istotu som skúsil nastriekať do motorčeku kontox. Teraz to nenačíta DVD vôbec a CD prehrá prvých 5 skladieb a dosť. Typujem to na potiku ale rád by som sa poradil . . .
To, co Ta nebude zatial stat ziadne peniaze je kontrola zdroja, paskoveho vodica a motorov. Aj ked niekedy treba mat tieto veci poruke. Vylucis tymto ich pripadne zavady, no a potom by to mala byt uz len ta optika.
V Tvojom pripade to asi bude platit.
lipko píše:Tak som zistil nasledovné: páskové vodiče mechaniky OK, odber motorčeka posunu optiky pri 3 V je 14 mA, odber motoru CD som nezmeral lebo keď prikladám kontakty zdroja na odpojený páskový vodič motorom len šklbne a nič. Pri zapojenej mechanike DVD roztočí ale samozrejme nenačíta. ???
Ten spindle motor sa musi po pripojeni napatia roztocit. Potom to bude uz len ta optika.