"Potřebuju dva integrovaný obvody CD4066" ... "Tak si pojďte vybrat sem za pult ,já nevim ani co to je,natož kde"
něco pro zasmání
Moderátor: Moderátoři
http://www.aukro.cz/item552521754_gnerator_r_l_c.html
Ten popis, to je perla.
Podobně, jako se ukázalo pro naprostou většinu případů praktičtější uvádět odpor v ohmech místo vodivosti v siemensech.
Je to jen hypotéza, ale něco takového jsem viděl v letadle: mělo to ručičku a stupnici s nápisy STOUPÁ a KLESÁ... i tam to ale už měřilo něco jiného.
-
anýz
Ale aj od predavačov niekedy sršia perly, po otázke-máte irf(niečoniečo) sa zákazníkovi položila otázka: Vy asi chcete nejaký FET??!!
Ďalšie perly z praxe:
-Chcem kábel na 230V(aký??)Neviem-vy ste odborník, poraďte..
-Chcem odpor na 9 Voltov
-To BUčko čo ste mi dali do toho televízora znovu buchlo, chcem ho reklamovať..
-Dajte mi odporový drôt na rezačku polystyrénu(koľko ste si spočítal merný odpor?)čo je to merný odpor??
Deje sa to každý deň, človek si zahreší, ale časom sa už len usmeje..Nikdo není dokonalý...Našťastie chodia aj zákazníci oboru znalí, ktorí vedia čo chcú, to je potom masáž nervov...
- tominekk
- Kontaktovat uživatele:
Smutne me vsak pripada a u elektriky zejmena, ze lidi nevedi nebo nechcou vedet, jak muzou zle dopadnout. Kolikrat se divim, ze se nic nestalo
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
A kutilmile - nelituju tě
Peterseal píše:OSCILOS-A Danyk ti to sem dovolil dat?
a jen tak mimochodem, už to tu stejně je
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... hl%E1%9Aky
ale s odkazem na danyka
Carel píše:Mě kdysi rozesmálo toto.Už jsem to někdy také na nějakém webu psal.V 50tých létech jsem byl na opravě staršího radia asi Telefunken a vidím natažený drát z radia zem, do flašky s vodou za oknem.Ptám se,proč?No přece uzemnění![]()
By ses sdocela divil, jak taková baňka za oknem na plechovým parapetu může fungovat - chová se to v principu jako Leydenská láhev čili kondenzátor. Na vojně jsme používali jako TV anténu jinou vyfikundaci - na TV stála 1000W žárovka - měla na závitu naletovaný 3 nožičky ze silnýho drátu, takže stála baňkou vzhůru jako nějaký UFO. Baňku jsme opatrně navrchu probrousili brusným kamenem (stačí jen malá dírka) a do úrovně pod drátové nosníky vlákna naplnili s pomocí injekční stříkačky vodou. Na patici se naletoval koax - střední vodič na "pupek", opletení na závit. Celek fungoval jako překvapivě kvalitní TV anténa s všesměrovou charakteristikou. Žárovka samozřejmě před úpravou nesměla být "spálená".
A kutilmile - nelituju tě